Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA, NOVAC » ‘Uvođenje eura jedan je od koraka kolonizacije Hrvatske, tražimo od Vlade da raspiše referendum o ulasku u eurozonu’

‘Uvođenje eura jedan je od koraka kolonizacije Hrvatske, tražimo od Vlade da raspiše referendum o ulasku u eurozonu’

euro-sincicHrvatski saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić je podsjetio kako je još tijekom predsjedničke kampanje naglašavao da EU nije nikada zamišljena da bude unija naroda nego unija političara, banaka i birokrata

“Smatramo da nakon temeljite javne rasprave treba pitati građane, da se mora ići na referendum. Tražimo od Vlade referendum o ulasku Hrvatske u eurozonu. Ako Vlada to ne napravi, spremni smo kao Živi zid prikupiti potpise i tražiti raspisivanje referenduma”, kazao je Sinčić na konferenciji za novinare.

Živi zid se zalaže za jačanje instrumenata i alata koje omogućava kuna, odnosno Hrvatska narodna banka. Traže da u HNB uđe revizija, da se ta institucija reorganizira i promijeni Zakon o HNB-u.

Nakon toga nam, kaže Sinčić, treba guverner koji će provoditi politiku u interesu hrvatskih građana, a ne banaka. HNB, dodao je, nikada nije bila banka, već je radila na principu mjenjačnice.

“Glavni nositelji politike uvođenja eura u Hrvatsku su Vlada predvođena Andrejem Plenkovićem i HNB. Gospodin Plenković je europski projekt i njegov je glavni cilj jednoga dana, kada više ne bude premijer, otići u Bruxelless i tamo postati član Europske komisije, da se može tamo hvaliti kako je uveo Hrvatsku u Schengen, uveo euro u Hrvatsku i napravio cijeli niz integracijskih poteza. To će mu biti sjajna crtica u karijeri pred europskim birokratima”, ustvrdio je Sinčić.

Vladin glavni cilj je prikriti odgovornost HNB-a za Agrokor

Smatra da je Vladin glavni cilj prikriti odgovornost HNB-a za sve što je Agrokor radio zadnjih tridesetak godina.

“Vlada je korumpirana, to se najviše vidi u slučaju Agrokor, korumpirana je saborska većina. Nositelj inicijative je HNB – izrazito korumpirana institucija. Revizija u HNB ne smije. HDZ i SDP se boje kao vrag tamjana ulaska revizije u HNB, odnosno promjene zakona koji bi to omogućio”, rekao je Sinčić ustvrdivši kako bi tamo bio detektiran još veći problem nego u Agrokoru.

Ocijenio je kako je ulazak u eurozonu dio procesa daljnjeg gubitka hrvatskog suvereniteta spram EU-a.

“On se događa u vrijeme kada se vidi da je EU u ogromnim problemima, da je projekt koji propada, kada je i sam predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker iznio pet scenarija, jer ni sam ne zna u kojem smjeru Europa ide i u kojem treba ići, kada imamo čitav niz separatističkih pokreta u Europi, u vrijeme porasta euroskepticizma. U takvom trenu, kada se pokazuju sve mane EU-a, bez jasnog scenarija za budućnost pogrešan je korak ići u daljnju integraciju”, poručio je,

Sinčić smatra da će doći do određenog rasta cijena, unatoč tvrdnjama premijera da “nećemo dobiti europske cijene i hrvatske plaće”. Nerealnim ocjenjuje i obećanje guvernera HNB-a Borisa Vujčića da će razraditi mehanizme kako do toga ne bi došlo. “Guverner je već puno puta podbacio, iznevjerio hrvatske građane i financijski sustav”, ustvrdio je.

“HDZ je svašta obećavao tijekom kampanje, nije tek tako doći do europskih plaća. Radi se o demagoškom obećanju, podilazi se građanima bez realnih šansi da će se to ostvariti”, kaže predsjednik Živog zida.

>>HRVATSKI ZNANSTVENIK OTKRIO ŠOKANTNU ISTINU KAKO ĆE HRVATSKA PROPASTI: Bit će to mat u tri poteza – bankrot, egzodus, tuđa vlast!
 
(dnevnik.hr)

Filed under: GLOBALNA KRIZA, NOVAC · Tags: , , , , , , ,