Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ‘DEMOKRACIJA’ UZIMA DANAK: Američki vojnici otvorili vatru na školsku djecu u Afganistanu

‘DEMOKRACIJA’ UZIMA DANAK: Američki vojnici otvorili vatru na školsku djecu u Afganistanu

vojska-afganistanAmeričke snage su navodno otvorile vatru na djecu u istočnom Afganistanu kao odgovor na bacanje kamenja na vojna vozila SAD-a

Dvoje djece je upucano i ozlijeđeno jer su neki od njihovih školskih kolega bacali kamenje na vozila.

Dva od osam učenika u školi na periferiji grada Jalalabad u provinciji Nangarhar ozlijeđeno je u navodnoj pucnjavi, rekao je njihov učitelj novinskog agenciji Ruptly.

Rekavši da se incident dogodio u 7:00 u ponedjeljak ujutro, čovjek je objasnio da je „stajao na glavnom ulazu u školu, gdje učenici ulaze.”

„Amerikanci su patrolirali cestom. Tada sam čuo pucanje. Neki od učenika su nosili dva ozlijeđena školarca„ – tvrdi čovjek.

Dva ozlijeđena dječaka, koji su bili tretirani od strane liječnika u lokalnoj bolnici, također su podijelili svoja iskustva događanja sa RT-om.

„Htio sam ići u školu. Kad sam krenuo u školu, neki od naših kolega su uzeli kamenje i bacali ih na američka vozila. Tada su [američke trupe] otvorile vatru. Ja sam dobio metak u nogu. Moj prijatelj je također ozlijeđen” – rekao je jedan od dječaka iz svog bolničkog kreveta, sa izvađenim mecima pokraj njega.

Djeca su vikala da „Amerika treba izaći iz naše zemlje”, dodao je dječak.

Drugi dječak koji je pogođen u nogu tvrdi da on osobno nije bacio kamen na američki konvoj.

Rekavši da dječaci koji su bacali kamenje „ne znaju bolje, jer su oni još djeca”, rekao je otac jednog ozlijeđenog dječaka, te istaknuo da su američki vojnici trebali znati reagirati bolje nego pucati na dječake.

„Oni su došli ovdje graditi našu zemlju. To nije dobro da oni pucaju po djeci, a oni [djeca] tada budu ozlijeđena” – rekao je čovjek za Ruptly.

Ravnatelj škole je rekao da osuđuje incident incident i pozvao je vladu da „se raspita o ovom slučaju.” Ruptly je kontaktirao voditelja NATO misije u Afganistanu, ali do sada nije dobio odgovor. (RT)

 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , ,