Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Svjetski najmlađi vođa izabran u Austriji – obećao da će uništiti ‘Novi svjetski poredak’

Svjetski najmlađi vođa izabran u Austriji – obećao da će uništiti ‘Novi svjetski poredak’

kurz-austrijaU svijetu najmlađi svjetski lider, 31-godišnji Sebastian Kurz, obećao je da uništi Novi Svjetski Poredak i napustiti Europsku uniju

Austrijski ministar vanjskih poslova i vođa austrijske pučke stranke, objavio je pobjedu na nacionalnim izborima u nedjelju nakon više od 90 posto izbrojanih glasačkih listića.

Kurz, anti-imigrant i konzervativni euroskeptik, je pojasnio: „Ja bih naravno želio da se formira stabilna vlada. Ako se to ne može učiniti onda postoje i druge opcije„ – dodajući da se planira savjetovati sa svim strankama, ali će prvo pričekati konačno prebrojavanje glasačkih listića koje je počelo u ponedjeljak.

Kurz želi smanjiti preveliku birokraciju u Austriji, te je u više navrata rekao tijekom kampanje da je građanima Austrije dosta „Novog svjetskog poretka i globalističke politike od strane EU elite” – za koju kaže da će okončati ako bude izabran.

Kao i njegovo protivljenje da se isplate imigranati, Kurz želi smanjiti austrijsku birokraciju i držati EU politiku izvan nacionalnih pitanja.

U dobi od 31, Kurz je čak mlad i po standardima Europskog pokreta mladih koji su za Macrona koji je ušao u Elizejsku palači u dobi od 39 i Christian Lindnera, vođu njemačkih liberalnih slobodnih demokrata (FDP) koji ih je vratio nazad u Bundestag, rekli da su premladi.

Kurz i Lindner su pokazali da mlada nova lica mogu dati dinamiku starim establišmentskim strankama koje su izgubile svoju vezu sa biračima.

Kurz je preimenovao OVP u Novu narodnu stranku i promijenio boje iz crne u tirkizno.

Uzimajući tvrdi stav u svezi imigracije koji je ostavio malo prostora između njega i ekstremno desne Slobodarske stranke (FPO), 31-godišnji ministar vanjskih poslova Kurz je uspio pokrenuti svoju narodnu stranku i dovesti ju na prvo mjesto i izvući neku potporu od pristaša FPO stranke koji su obeshrabeni europskom migracijskom krizom.

Obje strane su povećale svoj udio glasova na posljednjim parlamentarnim izborima 2013. godine, pokazujući oštar zaokret u desno. Kancelarka Christian Kern i njezini socijaldemokrati su bili u bliskoj borbi sa strankom FPO za drugo mjesto.

Ne otkrivajući na koji način će sklopiti koaliciju 31-godišnjak je rekao svojim pristašama: „To je naš zadatak da radimo sa svim ostalima za našu zemlju.”

Austrija, bogata zemlja od 8,7 milijuna ljudi koji se proteže od Slovačke do Švicarske, je bila prolaz za oko više od 1 milijun ileganlnih imigranata prema Njemačkoj tijekom migracije krize koja je započela u 2015. godini.

Mnogi od njih su bježali od rata i siromaštva na Bliskom istoku i od drugdje.

Austrija je također primila otprilike 90 tisuća tražitelja azila u 2015., jedan od najviših primatelja na kontinentu.

Mnogi birači kažu da je zemlja preplavljena.

Kurzova strategija koja se fokusirala na to pitanje, čini se da se isplaitla.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,