Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PETICIJA BIJELE KUĆE POHARALA INTERNET: Proglasiti George Sorosa teroristom i oduzeti mu svu imovinu

PETICIJA BIJELE KUĆE POHARALA INTERNET: Proglasiti George Sorosa teroristom i oduzeti mu svu imovinu

soros-anketaSoros je “pokušao destabilizirati i provodi akte protiv SAD-a”, navodi se u peticiji koju možete potpisati OVDJE

Pojavljivanje peticije protiv milijardera Georgea Sorosa na web stranici Bijele kuće dovest će predsjednika Amerike Donalda Trumpa u delikatnu situaciju. Sukob predsjednika i financijera odavno je poznat javnosti, ali Trump teško da je spreman za odlučne mjere protiv protivnika. No peticija je ipak provedena.

Kampanja protiv predsjednika SAD u američkom tisku, koja ga optužuje za simpatije prema ekstremnim desničarima, izuzetno je oslabila Trumpove mogućnosti da se suprotstavi establišmentu čija je ključna figura George Soros.

Trump je, međutim, vjerojatno suglasan s dijelom optužbi protiv Sorosa. Američki predsjednik je ranije izjavio da masovne demonstracije protiv njegove politike smatra izrežiranim, a mnogi ukazuju na to da je generalni sponzor tih skupova Soros, zajedno sa Hillary Clinton.

Peticija sa zahtjevom da se izvan zakona stavi multimilijarder George Soros, da se konfiscira njegova imovina preko optužbi za terorizam, skupila je, prema posljednjim podacima, više od 100.000 potpisnika na web stranici Bijele kuće. Prema pravilima, u slučaju da anketa do 19. rujna prikupi više od 100.000 potpisnika, američka administracija će morati službeno odgovoriti na njega.

Poduzetnik i politički aktivist Soros jedan je od glavnih kritičara američkog predsjednika. U prošlosti je Soros bio optuživan da je podržao ukrajinski Majdan 2014. i smjenu vlasti u Gruziji 2003. godine. Milijarder sada sponzorira javne organizacije koje pozivaju na impeachment Donalda Trumpa.

Trumpov neprijatelj broj jedan

Tekst peticije koji se proširio internetom sadrži optužbe na račun Sorosa za destabilizaciju i radnje pobune protiv Sjedinjenih Američkih Država, za nepriličan i nezdrav utjecaj na Demokratsku stranku SAD i za financiranje “desetina, a možda i stotina” subverzivnih organizacija koje teže sadašnju administraciju dovesti do kolapsa.

Autor teksta koji se potpisao inicijalima EV poziva da se Sorosevo djelovanje kvalificira kao posebna forma terorizma koji ide iznutra.

Kako bi se spriječila daljnja djelovanja milijardera, predloženo je da se konfiscira ne samo njegova imovina, nego i imovina suradnika njegovih zaklada.

EV i njegovi istomišljenici pretpostavljaju da će na taj način biti zaustavljen rat koji Soros vodi protiv Trumpa, kako izvan Bijele kuće, tako i unutar nje.

U financijskom svijetu SAD bilo je teško pronaći igrača koji je bio utučen više od Georgea Sorosa zbog vijesti da je Trump pobijedio na izborima. Tijekom predizborne kampanje poduzetnik je dao najmanje 20 milijuna dolara predizbornom stožeru kandidatkinje Demokratske partije Hillary Clinton.

Na temelju upada u njezinu elektroničku e-poštu postalo je jasno da je Soros ranije davao Clintonovoj detaljne preporuke u vezi s vanjskom politikom. Bilo je objavljeno pismo koje je Soros napisao Clintonovoj, u kojem milijarder predlaže svoje načine za rješavanje političke krize u Albaniji.

Hillary Clinton je Soroseve savjete prihvatila i realizirala dok je bila državna tajnica SAD.

Iznimno bliske veze Sorosa i Clintonove ostaju u sjeni kada se usporede s financijskim gubicima koje je multimilijarder pretrpio zbog pobjede Donalda Trumpa.

Nastupajući na summitu u Davosu u siječnju ove godine, Soros je izjavio da se novi predsjednik želi pretvoriti u diktatora. Trumpovoj vladavini 87-godišnji Soros je pretkazao totalni neuspjeh, nakon čega je, prema mišljenju pojedinih analitičara, počeo raditi na tome da se on zaista i dogodi.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,