Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA, PREPPERS » SVI SU MU SE SMIJALI SVE DOK NIJE DOŠAO URAGAN HARVEY: OVO JE VLASNIK JEDINE KUĆE KOJA JE OSTALA SUHA U KATASTROFALNOJ POPLAVI

SVI SU MU SE SMIJALI SVE DOK NIJE DOŠAO URAGAN HARVEY: OVO JE VLASNIK JEDINE KUĆE KOJA JE OSTALA SUHA U KATASTROFALNOJ POPLAVI

uragan-harvey-preppersRandy Wagner je “ludi prepper” iz male županije Brazoria u Teksasu, odlučio se na jedan nesvakidašnji potez kada je čuo da njegovoj kući prijete obilne padavine koje su najavili meteorolozi

Ne oklijevajući, odlučio se pripremiti unaprijed. Odlučio je svoje imanje zaštiti jednim nesvakidašnjim potezom, na koje su njegovi susjedi gledali s podsmijehom, a nazvali su ga i “ludim” kada su vidjeli što je sve učinio kako bi zaštitio svoju kuću od poplava.

Svi smo mislili na početku da je lud, kada je počeo graditi sustav vodene brane oko svog imanja, ali ispostavilo se da je to bila genijalna ideja, jer su naše sve kuće iz susjedstva poplavljene, a njegovo imanje i dalje je na suhom – rekao je Randyjev susjed za lokalne medije.

Randy je u odlučnosti za zaštiti svoju kuću od poplava, kupivši sustav koji je našao na internetu. Otputovao je u Louisianu da preuzme narudžbu, gdje su ga uputili kako da na pravilan način postavi branu.

Zatim se odmah vratio u Teksas i bacio na posao kako bi sve bilo spremno prije nego što dođe oluja Harvey, koja je donijela velike vremenske neprilike tom području, poplavivši mnogobrojne domove.

Sustav protiv poplava je dug 120 metara, a visok 80 centimetara. Potrebno je bilo ispuniti ga vodom tako da se može oduprijeti pritisku vode koji bi rastao uslijed razine vode koji bi nadolazio. Ali, u ovom slučaju ipak nije prelio Randyjevu branu, jer je bio u strahu da bi razina vode mogao još više nadođe.

To se ipak nije dogodilo i svoje je imanje uspio zadržati na suhom. Ovu zanimljivu priču zabilježili su lokalni mediji iz Teksasa.

Randy su dodijeljene velike pohvale od običnih ljudi, ali i lokalnih vlasti, koje su ga imenovale kao primjer kako bi u budućnosti ljudi trebalo da se pripremaju za ovakve ili slične neprilike.

“Državne službe ne mogu istovremeno svima pristići u pomoć kada je izvanredna situacija kao ova sa Harveyjem u pitanju” – priopćio je lokalni šerif.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(avaz.ba)

Filed under: KLIMA, PREPPERS · Tags: , , , ,