Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MERKEL NALJUTILA AMERIKANCE: Njemačka želi surađivati sa Rusijom, ukidaju im sankcije!

MERKEL NALJUTILA AMERIKANCE: Njemačka želi surađivati sa Rusijom, ukidaju im sankcije!

merkel-putinAngela Merkel, njemačka kancelarka, po svemu sudeći, na stol stavlja pitanje ukidanja sankcija naspram Rusije

Ona je rekla da čim se ispune Minski dogovori, potrebno je prekinuti rat sankcijama s Rusijom

“Mi ćemo imati vrlo dobru šansu da ukinemo sankcije, čim se ispune elementarne stvari iz Minskih dogovora” – kaže Merkel.

Njemačka kancelarka je ovo izjavila na svojoj redovitoj godišnjoj ljetnoj konferenciji.

Iako zvuči kao već “izlizana mantra” Zapada o ukidanju sankcijama, na njemačkoj političkoj sceni je iskristalizirano ukidanje sankcija Rusiji kao glavno pitanje, jer njemački gospodarstvenici i najveći broj istaknutih političara već duže vrijeme upozorava da Njemačka trpi ogromnu štetu zbog sankcija.

Njemačka je već nekoliko puta uputila oštre apele i konstantno vrši pritisak na vlast u Kijevu da se pridržavaju Minskih dogovora.

Sam šef diplomacije, Sigmar Gabriel, u posljednjih mjesec dana stalno šalje poruke o potrebi hitnog prekida rata sankcijama.

On je u posljednjem intervjuu za njemački Bild izjavio da je rat sankcijama potpuno “bezumlje”.

Pored političara i oporbe, posebno su glasni njemački gospodarstvenici i biznismeni koji imaju vrlo jak utjecaj na politička kretanja u Njemačkoj.

Merkel, uoči parlamentarnih izbora, očito želi postaviti pravac njemačke politike u smjeru poboljšanja odnosa s Rusijom.
 

(komersant.rs)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,