Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » UJEDINJENI NARODI IZDALI RANO UPOZORENJE: ‘Građanski rat dolazi u Ameriku’

UJEDINJENI NARODI IZDALI RANO UPOZORENJE: ‘Građanski rat dolazi u Ameriku’

gradjanski-rat-sadUjedinjeni narodi su izdali izuzetno rijetko „rano upozorenje” za Sjedinjene Države, tvrdeći da je građanski rat neizbježan u Americi

Odbor Ujedinjenih naroda zadužen za borbu protiv rasizma na globalnoj razini je izjavio da trendovi „alarmantnog rasizma” označuju početak sukoba.

U posljednjih 10-godina, rano upozorenje za građanski rat je izdano u Burundiji, Iraku, Obali Bjelokosti, Kirgistani i Nigeriji.

Odbor Ujedinjenih naroda za eliminaciju rasne diskriminacije pozvao je visokopozicionirane političare i javne dužnosnike SAD-a da osude „rasistički govor mržnje i zločine u Charlottesvilleu i u cijeloj zemlji”.

Anastasia Crickley, predsjednica Odbora Ujedinjenih naroda za uklanjanje svih oblika rasne diskriminacije (CERD) je rekla:

Uznemireni smo rasističkim demonstracijama, uz javne rasističke slogane, skandiranjima i salutiranjima bijelih nacionalista, neonacista i Ku Klux Klana, koji promiču bijelu nadmoć i potiču na rasnu diskriminaciju i mržnju.

Prema Informativnom središtu UNa-:

U odluci koja je izdana pod procedurom „ranog upozorenja i hitne akcije”, koju prati provedba Međunarodne konvencije za ukidanju svih oblika rasne diskriminacije, piše: „na svijetu ne bi trebalo biti mjesta za ideje rasističkih bijelih supremista ili bilo koje slične ideologije koje odbacuju osnovne principe ljudskih prava, ljudskog dostojanstva i jednakosti.”

Osim kaznene istrage pojedinca koji se svojm automobilom zaletio u gomilu mirnih prosvjednika i ubio ženu, stručnjaci UN-a su zatražili od američkih vlasti da poduzmu konkretne mjere „za rješavanje uzroka širenja takvih rasističkih pojava.”

Jasno je da su Sjedinjene Države namjerno podijeljene.

Ujedinjeni narodi su jasno izdali rano upozorenje kakvo se izdaje samo za zemlje trećeg svijeta u posljednjih 10 godina.

Prema tome, nastavak podjela u Americi će potaknuti samo još više događaja poput onih u Carlottesvilleu koji će polarizirati ovce prema ulicama za klanje.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , ,