Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NJEMAČKA: NOVINAR DOBIO 6 MJESECI ZATVORSKE KAZNE ZBOG KRITIZIRANJA ISLAMA

NJEMAČKA: NOVINAR DOBIO 6 MJESECI ZATVORSKE KAZNE ZBOG KRITIZIRANJA ISLAMA

novinar-njemackaTvrdnja da je islam fašistička ideologija sada je govor mržnje

Novinar u Njemačkoj je dobio 6 mjeseci zatvorske kazne zbog objavljivanja povijesne fotografije na Facebooku i za objavljivanje argumenata da je islam fašistička ideologija.

Michael Stürzenberger, koji se borio protiv izgradnje mega-džamije u Münchenu, objavio je fotografiju na Facebooku na kojoj se nacisti rukuju sa Amin al-Husseiniem, Jeruzalemskim veleposlanikom, tijekom Drugog svjetskog rata.

Slika je bila popraćeno tekstom u kojem Stürzenberger tvrdi da je “islam fašistička ideologija” i da je “politička ispravnost dugo spriječavala da se ova činjenica javno izgovori”.

Stürzenberger je usporedio Kuran sa Hitlerovim Mein Kampfom.

Za ovaj misaoni zločin, novinar je kažnjen sa 6 mjeseci zatvora i 100 sati društvenog rada.

Stürzenberger je osuđen zbog “širenja propagande antisocijalnih organizacija”, dok ga je tužiteljstvo optužilo za “poticanje mržnje prema islamu” i “vrijeđanje islama” objavom povijesne fotografije svastike koja je korištena za ilustraciju činjenice da su nacisti surađivali sa muslimanskim vladama tijekom Drugog svjetskog rata.

Sud je također utvrdio da je Stürzenberger citirao odlomke iz knjige pod naslovom “Islamski fašizam”, koju je napisao egipatski političar Hamed Abdel-Samad, što predstavlja “kršenje javnog mira”.

Prema Stürzenbergeru, ako on ponovno bude kritizirao islam u roku njegove uvjetne kazne, koja traje tri i pol godine, on će ići u zatvor.

“Ovo je apsurdno, ali nažalost to nije lažna vijest”, rekao je Stürzenberger, uspoređujući njegov tretman s tretmanom novinara u Sjevernoj Koreji i Turskoj.

Kritika drugih religija, poput kršćanstva, hinduizma ili budizma se dopušta, ističe Stürzenberger, jer za razliku od muslimana, pripadnici tih religija ne napadaju ljude propitujući svoja uvjerenja.

“Ludilo! Naravno, možete reći što želite o kršćanskim religijama, tada vi ne kršite mir”, navodi on.

Slučaj predstavlja još jedan hladan primjer njemačkog naginjanja prema autoritarnosti pod krinkom političke ispravnosti.

Od 2015. kancelarka Angela Merkel zatvara oči nad politikom masovnog uvoza pretežito muslimanskih migranata u zemlju, što je potaknulo ogromne stope kriminala, masovne seksualne napade i terorističke napade.

Umjesto da preokrene politiku i prizna da je to bila golema pogreška, njemačka je vlada odlučila osuditi one koji se protive takvoj politici, a vlasti su surađivale sa bivšim dužnosnicima Stasi-ja kako bi pronašle “govor mržnje” na Facebooku i drugim mrežama društvenih medija.

Pogledajte intervju s Michaelom Stürzenbergerom u nastavku:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,