Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » TEKUĆI DIJABETES: Potrošnja gaziranih pića u SAD-u je na najnižim razinama u zadnjih 30 godina

TEKUĆI DIJABETES: Potrošnja gaziranih pića u SAD-u je na najnižim razinama u zadnjih 30 godina

gazirano-pice-colaProizvodi gaziranih piće Dr. Pepper, Coca-Cola, Mountain Dew i Pepsi su doživjeli šok jer je na američkom tržištu potrošnja i prodaja pala razine od prije 31 godinu, izvijestio je Beverage Digest

Urednik “Beverage Digest” Duane Stanford rekao je da se pad prodaje može pripisati većoj edukacji potrošača i povećanoj sklonosti građana za zdravom hranom i pićem, dok podrška visoko-kaloričnim proizvodima, kao što su slatka gazirana pića i voćnim napitcima polako dugoročno opada.

„Bila su dva seizmička pomaka kod potrošača koji konzumiraju gazirana pića. Opsesivna potraga za raličitostima i potreba za boljom ravnotežom šećera i kalorija. Dodajte tome rastuću želju za označavanjem sastojaka i to je razlog za revoluciju i smanjenje prodaje„ rekao je on.

Moglo bi se činiti da su dva velika proizvođača gaziranih pića koja su najviše pogođeni ovom događajem “The Coca-Cola Company” i “PepsiCo, Inc.” Međutim, to i ne treba biti tako, jer su se obje tvrtke, tijekom godina, okrenule što dalje od prodaje samo gaziranih pića i krenule prema prodaji čajeva, voda u bocama, sportskih napitaka, i drugih vrsta pića.

Coca-Cola je uronila u tržiše energetskih napitaka putem velikog udjela u kompaniji “Monster Beverage Corp.”, a PepsiCo ima raznolik niz proizvodnih linija, uključujući Frito-Lay i Quaker.

Lokalni proizvođači gaziranih pića su osjetili taj pomak u prodaji.

„Prodaja pada u zadnjih 20 godina svake godine, odnosu na prošlu godinu. Mogu potvrditi da smo na najnižoj razini u zadnjih 30 godina. Veliki se pomak dogodio što se tiče ledenog čaja i vode. Vitaminwater, Gatorade„, rekao je J.J. Bromwell, direktor tvrtke Link Beverages in Coopersburg iz Pennsylvanije.

Dakle, što bi trebale daleko manje tvrtke za proizvodnju gaziranih pića napraviti u ovim okolnostima?

„Ljudi žele priču, oni žele povijest, žele naslijeđe s proizvodom. I oni žele diverzifikaciju i portfolio okus. To je ono što tvrtka A-Treat ima za ponuditi. Kada govorimo o A-Treatu, ona je više od regionalne niše, ili kakve marke„, rekao je Luke Jaindi manager tvrtke u intervjuu za Philadelphijske vijesti.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , ,