Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » BILL GATES VIŠE NIJE NA VRHU: Jeff Bezos uz pomoć CIA-e, postao najbogatiji čovjak na svijetu

BILL GATES VIŠE NIJE NA VRHU: Jeff Bezos uz pomoć CIA-e, postao najbogatiji čovjak na svijetu

jeff-bezoJeff Bezos, CEO Amazona i vlasnik novina Washington Post, sada je najbogatiji čovjek na svijetu, s bogatstvom od preko 90 milijardi dolara

Prema Forbesu i Bloombergu, šef Amazona ima neto vrijednost od preko 89 milijarde dolara od zatvaranja tržišta cijene dionica u srijedu, ali Amazon je skočio više od 15 dolara po dionici preko noći, gurajući Bezosovu neto vrijednost iznad Bill Gatesovog bogatstva od 90 milijardi dolara.

Bezosov brz uspon na vrh poslovnog svijeta je iznenadila mnoge ljude, Amazon nije bio profitabilan do nedavno. Pa kako je to Bezos učinio?

On je imao više nego malu pomoć od strane svojih prijatelja u CIA-i.

Amazon postoji već dugo vremena. Ali tek do prije manje od tri godine je Amazon počeo postizati profit u kojem se može govoriti. A, čak i danas, vi bi bili šokirani kada bi saznali koliko su bili veliki prihodi i kako relativno nizak profit je ostvaren.

Na primjer, u 2015. godini Amazonovi prihodi iz zadnjeg kvartala su bili astronomski 35,7 milijardi dolara. No, njegova neto dobit je bila, u usporedbi, mizernih 482 milijuna dolara. Prošle godine, Amazonovi prihodi iz zadnjeg kvartala su povećani za 22 posto, na 43,7 milijarde dolara, a neto dobit je bila 749 milijuna dolara.

Naravno, neto dobit je izračunata nakon što Jeff Bezos dobio svoju astronomsku plaću, što mu je pomoglo da bude mega-milijarder.

Prva profitabilna godina Amazona je bila 2013. i u četvrtom kvartalu je dobit bila 239 milijuna dolara. Godinu dana prije, Amazon je objavio gubitak za 2012. godinu od 39 milijuna dolara.

Što se dogodilo da je 2013. godina toliko bolja nego godina ranije?

Amazon je potpisao ugovor od 600 milijuna dolara za Cloud servis sa CIA-om. To je razlika – više od razlike.

Kasnije te godine, Jeff Bezos je kupio Washington Post za 250 milijuna dolara.

Da pojasnimo, Bezos je koristio manje od polovice novca kojeg je dobio od CIA-e da kupi Washington Post.

Mislite li da je to bio posao?

Da. I kao i drugi, vjerujemo da je to nešto što Amerikanci trebaju znati. Na primjer, Washington Post često citira neimenovane izvore CIA-e u svom izvještavanju. Ipak, Post ne otkriva da je CIA platila vlasnika novina više od duplo cijene koliko košta Washington Post.

Nećete pronaći bilo kakvo spominjanje ovog posla na stranicama Wikipedie Washington Posta. Nije vrijedno spomena, očito.

Tko je bio direktor CIA-e, kada je završen ovaj posao sa Washington Postom?

John Brennan.

Sjećate li se John Brennana? On je bivši direktor CIA-e, imenovan na tu funkciju od strane Barack Obame, koji je svjedočio u Kongresu u ožujku da se Rusija „drsko umiješala” u američke predsjedničke izbore.

Brennan je bio vjeran progresivni demokrat jer je glasao za predsjedničkog kandidata Komunističke partije 1976. godine.

The Washington Post je započeo priču sa “ruskim Trumpom” zajedno sa medijima poput New York Times, CNN, ABC News, CBS News, NBC News i ostatak čopora šakala. Ovo istraživanje traje od 2016. godine, i još nema dokaza koji bi potvrdili „tajni sporazum”.

Ne bi li vidjeti istragu o povezanosti John Brennana, Jeff Bezosa, Amazona, Washington Posta i CIA-e?

Mi bih sigurno htjeli.

A ti?
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,