Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Ako ste muškarac i ako koristite ovaj dezodorans – postoji mogućnost da vam narastu grudi

Ako ste muškarac i ako koristite ovaj dezodorans – postoji mogućnost da vam narastu grudi

ljakseU vlasništvu kompanije Unilever, brand dezodoransa Axe uključuje niz muških proizvoda za higijenu sa mnogim sastojcima koji nikada nisu niti testirani na sigurnost prema CIR – Cosmetic Ingredient Review

KEMIKALIJE KOJE REMETE ENDOKRINI SUSTAV

Axe proizvodi su nakrcani kemikalijama koje remete endokrini sustav. Endokrini razarači su egzogeni, sintetičke kemikalije koje imaju učinak na ljude poput hormona i ometaju endokrini sustav ili oponašaju ili blokiraju naše prirodne hormone, narušavajući njihove tjelesne funkcije.

Članovi znanstvenici endokrinog društva objavili su izvješće u kojem tvrde:

„Mi predstavljamo dokaz da endokrini razarači imaju učinak na mušku i žensku reprodukciju, da mogu uzrokovati rast dojki i rak, rak prostate, neuroendokrinologiju, rak štitnjače, poremetiti metabolizam i izazvati pretilost i kardiovaskularnu endokrinologiju.”

Nove studije su također otkrile da ove štetne kemikalije mogu biti uzrok fizičke feminizacije u muškaraca.

Studija objavljena od strane International Journal of Andrology otkrila je da se feminizacija dječaka sada može vidjeti kroz njihove navike igranja.

Medicinski stručnjaci se sada pitaju da li izloženost godinama tih otrovnim kemikalijama je razlog zašto toliko starijih ljudi imaju niske razine testosterona i doživljava erektilne disfunkcije. Tako da oni uzimaju malu plavu pilulu i bivaju izloženi još više kemikalija i ciklus se nastavlja.

ALUMINIJEV CIRKONIJEV TETRAKLOROHIDREKS GLI

Aluminij cirkonij tetraklorohidreks gli je aktivni sastojak u Axe dezodoransima. Jedna ili više studija na životinjama je pokazala štetne utjecaje na bubrezima ili mokraćnom sustavu pri vrlo niskim dozama, stanice sisavaca pokazuju rezultate mutacija, a studije na životinjama pokazuju reproduktivne efekte pri umjerenim dozama.

Aluminij je prvi put prepoznat kao ljudski neurotoksin 1886., prije nego što se koristio kao antiperspirant. Neurotoksin je tvar koja uzrokuje oštećenje živaca ili živčanog tkiva.

COCAMIDOPROPIL BETAIN

Cocamidopropil betain je vrlo otrovna tvar, koja je povezana sa rakom kod ispitivanih životinja. Najveća opasnost pri korištenju proizvoda sa Cocamidopropil betainom je njegov potencijal kontaminacije sa nitrozaminima.

Nitrozamin se stvara kada su spojevi natrijevih soli u kombinaciji sa aminima. Nitrozamini su identificirani kao jedan od najsnažnijih karcinogena, nakon što se pokazalo da izazvaju rak u više od 40 različitih vrsta životinja, kao i kod ljudi.

PPG-14 BUTIL ETER

PPG predstavlja Popypropilen glikol, koji se sastoji od potpuno umjetnih naftnih derivata, metil oksirana. Drugi naziv za taj spoj je propilen oksid (što je vjerojatno ljudski kancirogen).

Propilen oksid je također iritans i vrlo je zapaljiv. Butil eter je u obitelji parabena, i oni su derivati toluena (toksični petrokemijski spojevi). Toluen je dokazan da imaju štetan utjecaj na reproduktivni sustav, a parabene se povezuje s rakom.

PEG-8 DISTEARAT

Prema izvještaju kmisije International Journal of Toxicology by the Cosmetic Ingredient Review (CIR), nečistoće su pronađene u različitim PEG spojevima uključuju etilen oksid; 1,4-dioksan; policiklički aromatski spojevi; i teški metali, kao što su olovo, željezo, kobalt, nikal, kadmij i arsena. Mnogi od tih nečistoća su povezani s rakom.

BUTIL-HIDROKSITOLUEN (BHT)

Postoji mnogo studija koje pokazuju da se BHT akumulira tijekom vremena u tijelu, ima toksični učinak na pluća, jetru i bubrege među ostalim negativnim efektima. Studija po Gannu iz 1984. pokazala je da je BHT sposoban stimulirati kemijski inducirati rak trbuha i mjehura kod mužjaka štakora.

1988. Švedska studija po Thompsonu istražila je oba spoja, BHT i BHA. Otkrili su da su oba spoja bila otrovna i da su uzrokovala rak. Pronađeno je također da su oba spoja citotoksična ovisno o koncentraciji u rasponu koncentracija od 100 do 750 microM. U ekvimolarnoj koncentraciji BHT je jače citotoksičan od BHA. (AN) http://www.anonews.co/famous-deodorant-cancers/
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , ,