Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Papa: Kruh i hostije bez glutena vas neće približiti Isusu – ali GMO hoće

Papa: Kruh i hostije bez glutena vas neće približiti Isusu – ali GMO hoće

papa-gmo-hranaIzgubljenom sinu koji je otišao daleko od stada, rijetko tko može pomoći, ali ako se osvrnemo na 12 godina katoličkog školovanja uz iskrivljeni osmijeh i rugajući mig kad god posebnosti rimokatoličke liturgije naprave svoj put u vijestima

Sada, neka bude jasno. Ne mislimo na skandalozne vijesti o Vatikanskoj policija koja je nedavno upala i uhitila nadrogirane gay orgije epskih proporcija u stanu višeg Vatikanskog svećenika; takve orgije su jedva bile liturgijske. Nikad ne bih željeli istaknuti ili naglasiti takve nelagodnosti.

Ne, ono što je izašlo iz Vatikana ovog vikenda bilo je mnogo manje skandalozno, iako su to možda loše vijesti za laike nabreklih trbuha.

Papa Franjo je proglasio dekretom da Tijelo Kristovo ne treba evolvirati u skladu sa ludošću zdravog života, šaljući poruku kleru da su bezglutenski domaći vafli zabranjeni u očima jedne, svete, katoličke, i apostolske crkve za praksu Euharistije.

Prema Kristovom namjesniku:

„Hostije [vafli] koje su potpuno bez glutena su nevažeća stvar za slavljenje Euharistije. Hostije sa nižom razinom glutena (djelomično bez glutena) su valjana stvar, pod uvjetom da sadrže dovoljnu količinu glutena za dobivanje kruha bez dodatka stranih materijala i bez uporabe postupaka koji će promijeniti prirodu kruha.”

Međutim, unatoč zabrinutosti „prirodom kruha” koja se ne smije mijenjati, Crkva je napravila iznimku za GMO, govoreći: „Euharistijska stvar koja je napravljena od genetski modificiranih organizama se može smatrati valjanom stvari.”

Dakle, da razjasnimo – bez glutena je loše, ali GMO je sasvim u redu!

Očito, doktrina transupstancijacije zahtijeva potreban određeni „prirodni” sastav za tvari poput kruha i vina koji se pretvaraju u Tijelo i Krv Kristovu. Određena uvjerenja, kao što su ova, čini se, mogu biti i pedantna i misteriozna – i reguliraju se strogim umjetnim smjernicama od strane čovjeka.

Dakle papa Franjo, ako se fizički beskvasni kruh može pretvoriti u Kristovo tijelo, i još uvijek izgledati kao beskvasni kruh, zašto tu funkciju ne može obavljati bez-glutenski beskvasni kruh?

Ne sugeriramo da stavimo kvasac u našu nebesku hostiju, nedajbože, ali moram pitati: Ima li Isus nekakva uputstva, kada je u pitanju new age prehrana, ili gluten djeluje kao neka vrsta mističnog katalizatora koji dupušta Kristu da bude jedno s kruhom? (TAM)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , ,