Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Pet tajni koje NASA nipošto ne želi da saznate (VIDEO)

Pet tajni koje NASA nipošto ne želi da saznate (VIDEO)

nasa-astronautKroz svoju povijest, američka svemirska agencija NASA mnoge stvari je sakrila od javnosti

Teoretičari zavjera često spekuliraju o brojnim tajnama NASA u 60 godina njezine povijesti, a optuživali su agenciju za razne stvari – od lažiranja slijetanja na Mjesec do prikrivanja dokaza postojanja izvanzemaljskog života.

NASA ima tim stručnjaka i ogromnu PR agenciju koja sustavno opovrgava to kao mitove, ali su se tijekom godina pojavile brojne tajne i činjenice koje zahtijevaju odgovor, ako ne i objašnjenje.

1. Prekid emitiranja uživo

Postoji nešto vrlo sumnjivo u vezi s NASA što je zaintrigiralo veliki broj ljudi. Naime, u listopadu 2016. NASA je naprasno prekinula svoj “live feed”, a prije nego je to učinila, moglo se vidjeti bizarno misteriozno biće koje je uhvatila satelitska kamera.

Bilo je to vrlo neobično. Iako je NASA objavila fotografije, očito je da potajno radi na nečemu o čemu šuti pred svijetom. Kad se zatražilo objašnjenje, stigao je odgovor da je riječ o normalnom meteoru kakav se može vidjeti skoro svakog dana, uz tvrdnju da nema ničeg posebnog na tom snimku.

2. Izbrisani snimci slijetanja na Mjesec

Od dana prikazivanja slijetanja na Mjesec uživo na televiziji, NASA je optuživana za lažiranje cijelog događaja uz niz argumenata – na snimci se ne vide zvijezde, zastava se vijori, otkuda na Mjesecu stijena sa slovom “C”, kako su na Mjesecu sjene različitih duljina … nametala su se i brojna druga pitanja.

Kada je agencija 2006. priznala da ne može pronaći originalne snimke tog slijetanja iz 1969., sumnje da je sve bila jedna velika muljaža opet su se pojačale. NASA ipak ne odstupa od svoje priče, a kasnije su iz te agencije objavili da su pronašli neke izgubljene video-zapise, ali da su ih, ljudskom greškom i zbog kresanja proračuna – presnimili.

3. Teleskop “James Webb”

Običaj bilo koje supersile je da financira istraživanje svemira, sviđalo joj se to ili ne – jer to je demonstracija moći, tehnologije i povoljnih financija koje je uzdižu iznad drugih. Međutim, izgleda da takvi projekti ne idu baš uvijek po planu, kao što je situacija s izgradnjom “James Webb” teleskopa, s kojim se započelo prije oko 20 godina i koji je trebao biti spreman za lansiranje 2007.

Međutim, dovršen je tek 2017. Projekt je u početku trebao koštati pola milijarde dolara, ali je na kraju koštao čak 17 puta više – oko 8,8 milijardi. Sada, kad je teleskop spreman, opet ostaje pitanje koliko će još vremena proteći prije nego ga stvarno lansiraju. Lansiranje se, navodno, planira za listopad 2018.

4. Nuklearna testiranja na Mjesecu

Sovjeti su oduvijek bili ogromna konkurencija Sjedinjenim Američkim Državama, a razdoblje napetosti je trajalo duže vrijeme. SAD su pokušavale dokazati svoju superiornost ne samo na području strojarstva već i kroz upoznavanje drugih svemirskih tijela i objekata.

Književnik koji radi biografiju astronoma Carla Sagana je u svom istraživanju naišao na nevjerojatne stvari, poput projekta A-119 koji je, navodno, izgledao kao plan SAD da se mjesec pretvori u mjesto za testiranje nuklearnog oružja. Jesu li stvarno gore nešto testirali ili ne, nemoguće je znati.

5. Operacija “Spajalica”

Drugi svjetski rat bio je veliki izazov za svijet, ali i za SAD. Svaki bolji poznavatelj povijesti zna da je međunarodno ponašanje nakon Drugog svjetskog rata bilo, blago rečeno, mutno. Usred cijelog kaosa, CIA je u svojoj “Operaciji spajalica” regrutirala najbolje nacističke umove. Cilj je bio domoći se znanstvenika iz poražene nacističke Njemačke.

To su bili najveći stručnjaci iz nacističke ratne industrije, medicine i odjela kemijskog oružja. Pretpostavka je bila – ako ih ne uzmemo mi, uzet će ih Rusi. Skoro 1.600 talentiranih i uspješnih nacističkih znanstvenika, liječnika i inženjera dobilo je vize, postali su američki državljani i do kraja života ugodno živjeli.

Neki od znanstvenika koji su na taj način regrutirani su raketni inženjeri – esesovac Werner von Braun (tvorac slavnog nacističkog dalekometnog projektila V-1 i V-2) i Arthur Rudolf, direktor koncentracijskog logora, gdje je 20.000 židovskih i poljskih radnika umrlo od premlaćivanja, gladi i ovjesa. Obojica su dobila američko državljanstvo.

Pod vodstvom Wernera von Brauna izgrađeno je u SAD nekoliko novih tipova raketa-nosača za svemirske letove, a upravo on je glavni konstruktor “Saturna 5″, rakete korištene u misijama “Apollo” za odlazak na Mjesec s ljudskom posadom.

U Ameriku je stigao liječnik i istaknuti medicinski istraživač Hubertus Strughold. Na Nurnberškom sudu izvukao se bez kazne svjedočeći protiv svojih kolega, a već 1947. godine prebačen je u SAD, gdje je nakon nekoliko godina dobio i američko državljanstvo. Za vrijeme rata bio je nadležan za obuku liječnika koji su izvodili eksperimente nad Židovima u Dachau.

U SAD je bio visoko pozicioniran i u američkom ratnom zrakoplovstvu i u NASA-i, izgradio je sjajnu znanstvenu karijeru, a poznat je i kao “otac svemirske medicine”.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(sputniknews.com)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , ,