Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » TAJNI PLAN: Monsanto planira preuzeti industriju marihuane

TAJNI PLAN: Monsanto planira preuzeti industriju marihuane

monsanto-marihuanaMonsanto planira preuzeti industriju marihuane pomoću genetskog inženjeringa koji će služiti kao oružje protiv nezavisnih dobavljača kanabisa

Monsanto će to napraviti na isti način na koji su izgurali proizvođače soje i kukuruza iz poslovanja.

Unatoč uvjeravanju javnosti da oni se ne namjeravaju se proširiti na industriju marihuane, Monsanto je kupnjom tri najveće tvrtke za proizvodnju kanabisa sugerirao drugačije.

Možda se sjećate rujna prošle godine kada je Bayer, najveća farmaceutska tvrtka u svijetu, napravila sporazum o kupnji tvrtke Monsanto za 66 milijardi dolara. Iako je Monsanto proglašen najozloglašenijom tvrtkom na svijetu u 2013. godini, njegov ugled je nastavio padati, no Bayer je ipak išao naprijed sa preuzimanjem, piše TWN.

Spajanje ove dvije tvrtke je iznenadilo mnoge, jer obje tvrtke imaju dugu povijest povezanu sa nacizmom i kemijskim oružjem kao što je “Agent Orange” koji je poharao Vijetnam u ratu.

U stvari, Bayer je počeo svoju povijest propašću zloglasne kompanije IG Farben, koja je proizvodila kemijsko oružje koje se koristilo na Židovima tijekom nacističke vladavine. Nakon rata, Farben je bio prisiljen se podlijeliti u nekoliko tvrtki, uključujući BASF, Hoeschst i Bayer.

Ubrzo nakon Nirnberškog procesa, 24 izvršnih direktora IG Farbena su bili poslani u zatvor zbog zločina protiv čovječnosti.

Međutim, u pitanju je bilo samo 7 godina zatvora nakon kojih je svaki od njih pušten, te su počeli popunjavati visoke pozicije u svakoj od bivših Farbenovih tvrtki, a mnogi od njih su počeli raditi za ruske, britanske i američke vlade kroz zajedničku operaciju tajnih službi pod nazivom „Operacija Spajalica”.

Nakon svih ovih godina, Bayer je sada bogatiji i moćniji nego što je njegov prethodnik tvrtka IG Farben ikad bila.

Prema magazinu Big Buds, Monsanto i kanadska tvrtka Miracle-Gro imaju „duboko poslovno partnerstvo” i plan o preuzimanju industrije kanabisa. Hawthorne, poslovna paravan grupa Miracle-Groa, već je kupila tri glavne tvrtke za proizvodnju kanabisa: General Hidroponi, Botanicare i Gavita. Mnoge druge hidropone tvrtke također su rekle da su dobile ponudu za preuzimanje od strane grupe Hawthorne.

Jim Hagedorn, predsjednik Uprave Scotts Miracle-Gro, čak je rekao da planira „investirati, recimo, pola milijarde dolara u preuzimanje posla sa marihuanom ….”

Zaključak

Moguće je da će Bayer i Monsanto stvoriti monopol na sjemenke marihuane na isti način na koji su stvorili monopol na kukuruzu i soju.

Kroz goleme korporativne moći i provođenjem međunarodnog patentnog prava, te korporacije mogu dobiti potpunu kontrolu nad kanabisom (kao lijekom), kao i za rekreativno korištenje preko istog modela pomoću kojega oni kontroliraju prehrambene usjeve.

No, nisu sve nade izgubljene. Još uvijek postoji šansa da se borimo protiv monopola Bayer-Monsanto bojkotom genetskih proizvoda tvrtki koje posluju s bilo kojim od njih.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , ,