Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SNOWDEN NIJE IZDAJNIK: Putinovi razgovori o Snowdenu sa poznatim redateljem Oliver Stoneom za vrijeme vožnje automobilom (VIDEO)

SNOWDEN NIJE IZDAJNIK: Putinovi razgovori o Snowdenu sa poznatim redateljem Oliver Stoneom za vrijeme vožnje automobilom (VIDEO)

putin-stoneKada je predsjedniku Putinu postavio pitanje redatelj oskarovac Oliver Stone o zviždaču Edward Snowdenu, on je rekao kako smatra da „Snowden nije izdajnik”

Showtime je objavio prvi trailer za jedan od četiri dijela posebnog dokumentarca o Putinovim intervjuima, koji će biti premijerno prikazani na 12. lipnja.

Putin je rekao kontroverznom redatelju filmova poput JFK, Rođenih ubojica, Nixon i Platoon da on ne odobrava odluku Edward Snowdena da razotkrije povjerljive dokumente u javnosti. „Ono što je učinio nije u redu”, ali on „nije izdajica.”

U proširenom isječku objavljenom u četvrtak, Stone i Putina se mogu vidjeti kako se voze u automobilu sa engleskim prevoditeljem na stražnjem sjedalu, raspravljajući o temama kao što su Edward Snowden i ruska obavještajna služba.

„Kao bivši agent KGB-a, morate mrziti ono što je Snowden učinio svakim djelićem svog bića,” upitao je Stone Putina u isječku.

„Snowden nije izdajnik”, Putin odgovara. „Nije izdao interese svoje zemlje. Niti je prenio podatke bilo kojoj drugoj zemlji što bi bilo pogubno za njegovu zemlju ili njegov naroda. Jedino što je Snowden objavio, on je to objavio javno.”

Oliver Stone, čiji film “Snowden” iz 2016. godine detaljno opisuje uspon i pad zviždača, upitao je Putina o njegovim obavještajnim aktivnostima, kao i dio u kojem pita Putina o hakiranju američkih predsjedničkih izbora.

„Mislim da oni rade sasvim dobro”, Putin je rekao za rusku obavještajnu službu.

„Naša obavještajne službe su uvijek u skladu sa zakonom. To je prva stvar. I drugo, pokušavamo špijunirati naše saveznike ako stvarno ih smatrate saveznicima, a ne vazalima. Jer to potkopava povjerenje. A to znači da na kraju, da se nanosi šteta vlastititom nacionalnoj sigurnosti„.

Pogledajte video:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,