Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Veleposlanstvo Rusije u Skoplju: Makedonija je pod ucjenama Bruxellesa, Washingtona i Londona

Veleposlanstvo Rusije u Skoplju: Makedonija je pod ucjenama Bruxellesa, Washingtona i Londona

makedonija-prosvjed-rusijaVeleposlanstvo Rusije u Skoplju oštro je kritiziralo britanski list Sunday Times koji je objavio više lažnih tekstova o tobožnjem “miješanju” Moskve u unutarnje stvari Makedonije

U njenom priopćenju se prvo ukazuje: “Mnogi su još donedavno sumnjali da uključenost britanskih medija u infor-ratove može podriti same temelje tradicionalno moćne britanskog novinarstva. A sada je odgovor očevidan: njezinu kvalitetu nezaustavljivo degradira. Najnovija potvrda je serija tekstova objavljenih u tom listu o Makedoniji”.

Veleposlanstvo Rusije dodatno navodi da u prvom tekstu Sunday Times tvrdi da neki “proruski nacionalisti” mogu Makedoniju pretvoriti u bojno polje na kojem će se odigrati bitka između Rusije i Zapada

U drugom: da Moskva tobože prijeti Skoplju embargom na uvoz makedonske agrarne politike. A nikakve dokaze autor teksta nije ponudio.

Britanski list je tekstove plasirao pod `jakim` naslovima: “Makedoniji prijeti rusko miješanje” i “Makedoniji su stavili do znanja ili zaokret prema Rusiji ili stradanja”.

Ruska ambasada u Skoplju je izrazila žaljenje što su se profesionalni standardi brtanskih medija toliko srozali da je Sunday Times prisiljen objavljivati “jeftine propagandističke patke”.

I ocijenila: “U tim tekstovima se u kombinaciji plasiraju ignoriranje činjenica, bolesna težnja ka manipulaciji i otvorenoj laži i to tako da je te gluposti nemoguće nazvati proizvodom profesionalnog novinarstva”.

Posebno je naglasila da se radi o “bondiani” i da je naprosto besmisleno opovrgavati sva u nju uključena omanjivanja i laži.

Za ilustraciju je ukazala da autor ne zna čak ni rezultate makedonskih izvanrednih izbora i te se ističe:

“O čemu se može razgovarati sa ‘analitičarom’ koji sadašnju vladu Makedonije naziva prokremaljskom, pa odmah potom, već poslije nekliko paragrafa, tvrdi da ‘Rusi vrše izravan pritisak na vladu Makedonije da se preorijentira na Moskvu’. Pa gdje je tu bar elementarna logika i zdrav razum?”

Veleposlanstvo Rusije je ukazalo da je Makedonija postala predmet pritiska, ucjena i prijetnji sa strane Bruxellesa, Washingtona i Londona, a da Zapad pritom nastoji na Rusiju svaliti odgovornost za kaos koji pravi u toj zemlji i regiji. I zaključila:

“Čime će se završiti nova avantura Zapada na Balkanu zasad je teško procijeniti. Jasno je jedno – Sunday Times će i dalje neumorno izmišljati povode za raskrinkavanje ‘optuživanja Kremlja’, a dobro uhodana londonska proizvodna traka rusofobskih laži nastavit će se vrtiti bez zaustavljanja”.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , ,