Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Zapadne zemlje pokušale spriječiti Rusiju da razotkrije snimke koje dovode u sumnju ‘kemijski napad’ (VIDEO)

Zapadne zemlje pokušale spriječiti Rusiju da razotkrije snimke koje dovode u sumnju ‘kemijski napad’ (VIDEO)

postolAMERIČKI EKSPERT THEODORE POSTOL TVRDI DA ZA BOJNI OTROV U HAN SEJHUNu NIJE KRIVA SIRIJSKA VLADA U DAMASKU

Moskva je službeno predstavila Organizaciji za zabranjeno kemijsko oružje niz dokaza i svjedočenja da je “kemijski napad” kod sirijskog grada Han Sejhun bio inscenacija.

Ovo je priopćio stalni predstavnik Rusije u toj organizaciji kemičar Alexander Shulgin.

Prema njegovim riječima, na sjednici njenog izvršnog savjeta (u Haagu) nastupio je visoki dužnosnik Ministarstva vanjskih poslova RF Mihail Uljanov. Međutim, prisutni predstavnici vodećih zapadnih držva zamalo nisu izazvali incident.

Shulgin je otkrio: “Kada su shvatili da će gospodin Uljanov svoje izlaganje popratiti fotografijama – zapadni partneri su pokušali to osujetiti. Na kraju su ipak morali pristati da on pokaže snimke s mjesta “kemijskog napada”. Te fotografije su pokzala da se u lansiranoj verziji `napada` mnogo stvari ne slaže i da se može zaista raditi o inscenaciji”.

Upozorenje Uljanova došlo je nakon što je počasni profestor Massacusseskog tehnološkog instituta Theodore Postol javno rekao da su kemijski napad u Han-Sejhunu najvjerojatnije izvele snage sirijske oporbe i da Bijela kuća nema dokaze za optužbe o odgovornosti vojske vlade u Damasku.

U njegovoj analizi se posebno naglašava da napad nije došao iz zraka – kao što tvrde pentagon i Bijela kuća – već sa zemlje, a Han Sejhun već tri godine ne drže vladine snage.

Postol je iznio pretpostavku da je karnister s otrovnim plinom sarinom bio postavljen na asfalt, a sa njIm povezana neka eksplozivna naprava.

“Taj karnister je razbijen udarom odozgo, a ne eksplozijom iznutra” – ukazao je Postol.

On je izgovorio kao glavnu opomenu: fotografije projektila, uključene u izvještaj Bijele kuće, ne mogu se smatrati autentičnim jer je vjerojatnije da se radi o montaži.

Postol je ranije bio znanstveni konzultant Pentagona. Utoliko je značajnija njegova ocijena da se Bijela kuća bavi politiziranjem obavještajnih podataka.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,