Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » EKSKLUZIVNO: Trump posjeduje dionice tvrtke koja je preko noći zaradila milijarde na bombardiranju Sirije

EKSKLUZIVNO: Trump posjeduje dionice tvrtke koja je preko noći zaradila milijarde na bombardiranju Sirije

trump-dioniceSvaki od 59 Tomahawk projektila ispaljenih od strane američke mornarice, po nalogu Trumpa, na sirijsku zrakoplovnu bazu u Homsu košta negdje između 800.000 dolara i 1.4 milijuna dolara

To očito skupi udar na američki vojni budžet koji je s druge strane potaknuo na veliki rast dionica proizvođača oružja. Ono što smo otkrili je šokantno, ali nažalost, uobičajeno.

Tomahawk rakete su proizvedene od strane tvrtke, s kojom je većina ljudi upoznata, Raytheon.

Prema web stranici tvrtke Raytheon: “Današnja Tomahawk Blok IV krstareća raketa može kružiti satima, mijenjati smjer u kratkom vremenu te slikati svoj cilj i poslati svojim kontrolorima preko pola svijeta prije nego udari u cilj sa velikom preciznošću.

Tomahawk može biti ispaljen s broda ili podmornice i može letjeti u zračnom prostoru visoke obrane više od 1.500 kilometara daleko i provesti precizne udare na ciljeve visoke vrijednosti uz minimalnu kolateralnu štetu. Pokretanje oružja iz takve daljine pomaže u održavanju sigurnosti mornara i mornarice.”

Međutim, neki možda nisu upoznati s činjenicom da prema predsjednika najnovijem otkriću izborne komisije, Trump posjeduje dionice i ima udio vlasništvu kompanije Raytheon.

Tako je, 59 projektila koje je Trump “bacio” na Siriju – koji koštaju porezne obveznike negdje između 47 milijuna dolara i 82 milijuna dolara – su zapravo omogućili dobit predsjedniku.

Izvještaj je pokazao da Trump posjeduje ili ima u vlasništvu dionice u mnogim poznatim tvrtkama, uključujući Apple, Nike, Whole Foods, Google, Philip Morris, McDonald’sa, Facebook i Morgan Stanley, među mnogim drugima – uključujući i mnoge druge kompanije za proizvodnju oružja koje su također zaradile milijarde od Trumpove agresije na Siriju.

Važno je napomenuti da je u prosincu 2016. godine, glasnogovornik Trumpa, Jason Miller izjavio za The Post da je Trump likvidirao svu svoju imovinu. Međutim, mi ćemo vidjeti nekakav dokaz o tome tek 2018. godine.

„Moramo znati, da li je on likvidirajuća sredstva stavio u dionice ili imovinu koja će stvoriti nove sukobe?” pitala je Norm Eisen, koja je služila kao etički savjetnik predsjednika Obame.

Prema Business Insideru, dionice Raytheona su porasle u samo jednom danu za 3,54 bodova, što je povećanje od oko 2,3 posto u predtrgovanju, nakon čega napada na Siriju u četvrtak.

Naravno, od 2,3 posto ne zvuči tako mnogo, međutim, ako uzmemo u obzir učinak koji ima na ukupnu tržišnu vrijednost kompanije Raytheon, to je svakako značajano.

U četvrtak, trgovanje dionicama tvrtke Raytheon je zatvoreno na 150,75 dolara, a u petak ujutro se otvorilo na 154,62 dolara.

To je povećalo tržišnu vrijednost tvtke sa 44.1 milijarde dolara na 45.4 milijarde dolara u samo jednom danu.

Lockheed Martin i Boeing su napravili slične dobitke.

Također, prema izvorima, Trumpu je kompanija Raytheon davala predizborne donacije u vrijednosti milijunima dolara, piše TFTP.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , ,