Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Predsjednik EU prijeti da će razbiti Sjedinjene Američke Države (VIDEO)

Predsjednik EU prijeti da će razbiti Sjedinjene Američke Države (VIDEO)

juncker-euPredsjednik Europske unije i član Bilderberga Jean-Claude Juncker je zaprijetio da će razbiti Sjedinjene Američke Države zalažući se za Teksas i Ohio koji žele napustiti uniju, ako predsjednik Trump ne promijeni svoju “melodiju” i ne smanji podržavanje raspada EU

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u četvrtak je u La Valetti rekao da će se zalagati da Ohio i Teksas izađu iz Sjedinjenih Država ako će se američki predsjednik Donald Trump i dalje veseliti Brexitu.

Pred sudionicima kongresa Europske pučke stranke (PPE), glavnog saveza desno orijentiranih stranaka Europske unije, Juncker je ironično govorio o zemljama koje se vesele Brexitu, posebice Sjedinjenim Državama.

‘U toj zemlji, nedavno izabrani predsjednik veseli se izlasku Velike Britanije iz Europske unije’, istaknuo je Juncker na kongresu koji je u srijedu počeo na Malti.

‘Ako se tako nastavi, podržat ću Ohio i Teksas da izađu iz Sjedinjenih Država’, dodao je.

‘Brexit nije kraj svega, ali sada moramo krenuti s nečim novim, jačim i boljim’, rekao je Juncker.

Devet mjeseci nakon izglasavanja Brexita, Velika Britanija u srijedu je pokrenula povijesni proces izlaska iz Europske unije i otvorila dvogodišnje teške pregovore o presijecanju veza s blokom kojem se pridružila prije 44 godine.

Juncker je i prošli tjedan podsjetio da je za susreta u veljači u Bruxellesu sa američkim potpredsjednikom Mikeom Penceom tražio od Sjedinjenih Država da ne potiču druge zemlje članice EU na izlazak iz zajednice.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 

(tportal.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,