Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » PAPA FRANJO USPOREDIO DONALD TRUMPA SA HITLEROM

PAPA FRANJO USPOREDIO DONALD TRUMPA SA HITLEROM

papa-trump“Hitler nije ukrao vlast”, rekao je Papa. “On je bio izabran od strane njegovih ljudi, a onda je uništio svoj narod.”

Franjo je upozorio protiv populističkih lidera, rekavši da je Njemačka izabrala takovog istog još davne 1933., a završila je sa Adolfom Hitlerom kao svojim diktatorom.

“Krize izazivaju strah i stres. Po mom mišljenju, najčešći primjer europskog populizma je bio u Njemačkoj 1933. … I tada su ljudi bili uronjeni u krizu, u potrazi za identitetom koji se na kraju našao u karizmatičnom vođi koji im je rekao da će im vratiti natrag njihov identitet, ali on im je dao iskrivljeni identitet, i svi znamo što se nakon toga dogodilo”, rekao je u razgovoru sa španjolske novine El Pais.

“Hitler nije ukrao vlast”, rekao je Papa. “On je bio izabran od strane njegovih ljudi, a onda je uništio svoj narod.”

“U vremenima krize, gledamo na sve subjektivno i fali nam prave kritike koja je konstantna referenca za mene … Zato ja uvijek kažem: razgovarajte među sobom, razgovarajte jedni s drugima”, dodao je.

Franjo je bio u razgovoru s novinama baš kada je Donald Trump na inauguraciji izrekao zakletvu kao novi predsjednik SAD-a u Washingtonu, DC. Neki kritičari kažu da Trump ima autoritarne sklonosti.

Papa je rekao da bi htio donositi zaključke unaprijed o Trumpu, već će promatrati njegove postupke prije donošenja stava, piše INFOWars.

“Vidjet ćemo kako se ponaša, što on radi, a onda ću imati mišljenje. Ali se bojati ili radovati unaprijed zbog nečega što bi se moglo dogoditi je, po mom mišljenju, vrlo mudro. To bi bilo kao da prorok predviđa nesreću”, rekao je on.

Katolička lider također su razgovarao o stanju u Crkvi, mogućem posjetu Kini, i promjenama koje je doživjeo otkako je postao papa.

Izrazio je zabrinutost zbog povećanog populizma koji je sve glasniji na Zapadu, naročito u Europi, gdje ranije marginalne stranke sada dobivaju popularnost zbog ekonomskih problema i krize migranata. Neki politički promatrači kažu da se pojam “populistički” često koristi da bi se označile snage koje su protiv establišmenta i koje su nevažne i opasne.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , ,