Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » OBJAVLJENI ŠOKANTNI DOKUMENTI: Od 1917. do 1919. zbog Britanije od gladi umrlo između 8 i 10 milijuna Iranaca

OBJAVLJENI ŠOKANTNI DOKUMENTI: Od 1917. do 1919. zbog Britanije od gladi umrlo između 8 i 10 milijuna Iranaca

biratnija-gladDokumenti američkog Nacionalnog arhiva koji izvještavaju o gladi i širenju epidemijskih bolesti u Iranu od 1917. do 1919. procjenjuju da je broj ljudi koji su umrli zbog gladi između 8 i 10 milijuna, čime to postaje najvećim genocidom 20. stoljeća, a Iran najvećom žrtvom Prvog svjetskog rata

Profesor Gholi Majd sa Sveučilišta Princeton, piše u svojoj knjizi “Velika glad i genocid u Perziji” da američki dokumenti pokazuju da su Britanci spriječili uvoz pšenice i drugih žitarica u Iran iz Mezopotamije, Azije te SAD-a, te da brodovima s pšenicom nije bio dopušten iskrcaj u luci Bushehr u Perzijskom zaljevu.

Profesor Majd tvrdi da je Velika Britanija namjerno stvorila uvjete za genocid kako bi uništila Iran i mogla učinkovito kontrolirati zemlju za vlastite potrebe.

U Britaniji postoje zapisi o nekoliko pokušaja prikrivanja takvih događaja i ponovnog pisanja povijesti u svoju korist.

Jedan od jasnih primjera je Jameson Raid, neuspjeli puč protiv vlade Paula Krugera u Južnoj Africi. Ova napad je planiran i izvršen izravno od strane britanske vlade pod vodstvom kolonijalnog tajnika Josepha Chamberlaina.

2002. godine, u Južnoj su Africi objavljeni memoari Sir Grahama Bowera, koji otkrivaju ova uplitanja koja su prikrivana više od jednog stoljeća, s naglaskom na Bowera kao žrtvenog jarca ovog incidenta.

Zapisi su uništeni kako bi se prikrili britanski zločini diljem svijeta ili su držani u tajnoj arhivi Ministarstva vanjskih poslova, ne samo kako bi se štitio britanski ugled već i radi zaštite vlade od tužbi, što indicira da su Britanci pokušali izbjeći posljedice svojih zločina.

Radovi iz Hanslope Parka također uključuju izvješća o “eliminaciji” neprijatelja kolonijalnih autoriteta 1950. u tadašnjoj Malaji i zapisa koje prikazuju kako su ministri u Londonu znali za mučenja i ubojstva Mau Mau pobunjenika u Keniji, kao i da su ih žive pekli.

Glad koja se dogodila u Irskoj od 1845. do 1852. godine ubila je četvrtinu irskog stanovništva. Ova glad je posljedica britanske politike i pokušaj velikog zataškavanja od strane britanske vlade i kraljevske vladavine koji su za to okrivili krumpire.

Glad je čak i danas u svijetu poznata kao “krumpirova glad”, no u stvarnosti, to je rezultat planiranog nedostatka hrane i na taj način, Britanci su namjerno počinili genocid.

Očito je stoga da britanska uloga u iranskoj velikoj gladi, koja je ubila gotovo polovicu iranskog stanovništva, nije bila bez presedana.

Dokumenti objavljeni od strane britanske vlade se ne obaziru na genocid, a time i na pokušaj prikrivanja od strane britanske vlade. “Priručnik o Iranu” Ministarstva vanjskih poslova iz 1919. godine ne spominje ništa u vezi s velikim gladovanjem.
 
(nexus-svjetlost.com)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , ,