Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Svjetska znanstvena globalistička masonska ‘elita’ je pred proglašenjem nove geološke epohe – ANTROPOCEN!

Svjetska znanstvena globalistička masonska ‘elita’ je pred proglašenjem nove geološke epohe – ANTROPOCEN!

antropocenPRETHODNA EPOHA – HOLOCEN – TRAJALA JE PUNIH 12.000 GODINA

Utjecaj čovjeka na planetu Zemlju već je postao toliki da je došlo vrijeme da se proglasi nova geološka epoha.

Skupina znanstvenika iz Međunarodnog saveza geoloških nauka, koja se sastala u Kejptaunu zapravo je već predložila da se nova epoha nazove – antropocen.

Odnosno: da se konstatira da se završio holocen, koji je trajao proteklih 12.000 godina i da je nastupila “epoha čovjeka” čije osnovne vanjske odlike će biti – nuklearne probe, “planine” plastike i – koliko god to izgledalo nevjerojatno – dominacija kokošiju na planeti.

Međunarodni savez geoloških znanosti procjenjuje da su ljudi ubrzali izumiranje životinja i biljaka, povećali količine ugljičnog dioksida u atmosferi, isprovocirali globalno zatopljenje i podizanje razine svjetskog oceana …

Znanstvenici smatraju da je antropocen počeo oko 1950. godine i da se može vezati za početak atomskih i nuklearnih proba i za vrijeme kada su kokoši postale uvjerljivo najraširenije ptice na zemlji.

Utvrdili su da će u naredna dva do tri stoljeća – ako sadašnje tendencije ostanu – nestati 75 posto biljnih i životinjskih vrsta, da će gomilanje ugljik dioksida u atmosferi proticati najbrže za posljednjih 66 milijuna godina, a da je količina dušika i fosfora u tlu tijekom proteklih sto godina najveća u “nitratnom ciklusu” za proteklih dvije i pol milijarde godina.

Rasprava o proglašenju nove geološke epohe traje već nekoliko godina. U drugoj polovici 2015, skupina znanstvenika je objavila rad u časopisu Nature u kojem je argumentirano zasnovala tezu o nastupanju Antropocena.

Doduše, ni među pobornicima proglašavanja antropocen ne vlada potpuno jedinstvo. Neki smatraju da bi početak nove epohe trebalo vezati za početak industrijske revolucije u Zapadnoj Europi, odnosno za – 1610. godinu u kojoj je registrirano neobično smanjenje razine ugljičnog dioksida u atmosferi, a dogodila se (do tog trenutka) i nepovratna razmjena biljnih i životinjskih vrsta između Europe i dvije Amerike.

Da bi antropocen bio službeno proglašen za novu geološku epohu – znanstvenici će početi proces proučavanja dokaza koji im trebaju pomoći da bi utvrditi datum na kronološkoj skali Global Standard stratigraphic Age (GSSA) za koji će se vezati njen početak.

Prikupljene dokaze proučit će Međunarodna komisija za stratigrafiju.

Potom će konačnu odluku donijeti izvršni odbor Međunarodnog saveza geoloških znanosti. Iako nemamo pojma kakve veze ima geološka znanost o faktorima poput globalnog zagrijavanja i industrijske revolucije, te čovjekovog utjecaja na zemlju.

Nakon toga će se antropocen pojaviti i u školskim udžbenicima. I naravno, prati djeci mozak sa stvarima koje nisu dokazane teoretski poput globalnog zagrijavanja i utjecaja CO2 na atmosferu.
 
(fakti.org)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , ,