Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Studija tvrdi da marihuana liječi Alzheimerovu bolest, uklanjajući toksine iz mozga

Studija tvrdi da marihuana liječi Alzheimerovu bolest, uklanjajući toksine iz mozga

marihuana-kanabisMarihuana pomaže u uklanjanju toksičnih proteina povezanih s Alzheimerovom bolesti, navodi se u novoj studiji Salk Instituta

Spojevi koji se nalaze u marihuani poput tetrahidrokanabinola (THC) mogu pomoći usporiti nastanak moderne bolesti i boriti se da ju iskorijenite.

Istraživači su otkrili da tetrahidrokanabinol (THC), kao i drugi spojevi, pomažu ukloniti jedan od ključnih tvari za koju se smatra da aktivira nastanak Alzheimerove bolesti: amiloid beta-protein.

THC je kemijski spoj u marihuani koji korisnicima daje osjećaj “napušenosti”, a također može djelovati kao analgetik. Amiloid beta-protein izgrađuje živčane stanice i kroz starenje eventualno formira plak na mozgu.

“Iako su druge studije ponudile dokaz da bi kanabinoidi mogli biti neuroprotektivni protiv simptoma Alzheimerove bolesti, mi vjerujemo da je naša studija prva pokazala da kanabinoidi utječu na upalu i nakupljanje amiloid beta-proteina u živčanim stanicama”, kaže profesor David Schubert, glavni autor istraživačkog rada.

Autori studije su se koristili neuronima koje se uzgojili u laboratoriju za testiranje učinaka THC. Dok ova studija nije uvjerljiva i ispitivanja nisu provedena na ljudima, ovo istraživanje će i dalje će biti korisno u istrazi kako bi se ublažili učinci i pojava Alzheimerove bolesti.

Schubert je rekao da se klinička ispitivanja na ljudima trebaju provesti prije nego se THC i slični spojevi mogu upotrijebiti za terapiju.

Prema portalu Maxim test je učinjen u kliničkom okruženju koristeći Petrijeve zdjelice i nije signal za početak dilanja marihuane po staračkim domovima.

Ali prije nego što pošaljete dilera marihuane do bakine kuće, važno je imati na umu da su ti testovi učinjeni u Petrijevoj zdjelici, a ne u nečijoj glavi, te da drugi učinci marihuane, kao što je navdono slabo pamćenje, eventualno mogao negirati druge pogodnosti.

Onda opet, ako je Cheech Marin dovoljno dobar da uništi Anderson Coopera na kvizu “Jeopardy”, možda još mnogo toga moramo otkriti o mentalinim prednostima marihuane.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,