Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » AMERIČKI STUDENTI: Madeleine Albright je ratni zločinac!!!

AMERIČKI STUDENTI: Madeleine Albright je ratni zločinac!!!

medleineStudenti i nastavno osoblje koledža u Kaliforniji prosvjedovali su zbog toga što je Madeleine Albright držala govor na ceremoniji dodjele diploma

Oni su “revoltirani” time što, kako su objasnili, “ratni zločinac” govori na ceremoniji koja je održana u subotu.

U znak prosvjeda, dio nastavnog osoblja američkog Scripps koledža u Klermonu u Kaliforniji odbio je sjediti na istoj pozornici s Madeleine Albright.

Profesori su objavili pismo u kome naglašavaju da je Madeleine Albright kao državni tajnik i veleposlanik u UN oblikovala američku intervencionističku politiku u brojnim sukobima i “podržala politike koje su vodile stradanju milijuna ljudi”.

Pismo je potpisalo 28 članova nastavnog osoblja, a objavljeno je u studentskim novinama.

Scripps je ženski koledž s gotovo 2.000 učenika, a izjava Albrightove da “postoji mjesto u paklu” za žene koje ne glasaju za Hillary Clinton nije naišla na odobravanje učenika i profesora.

“Kao ženski koledž liberalnih umjetnosti, trebalo bi da promoviramo napredak žena i transrodnih osoba, a ne da samo imitiramo i slavimo pojedince koji su dio državne sile SAD i koriste njeno nasilje”, navodi se u pismu.

Članovi nastavnog osoblja su najviše uvrijeđeni zbog “čuvenog” komentara Albrightove iz 1996. godine da je smrt više od pola milijuna iračke djece, kao posljedica sankcija, “bila opravdana”.

Nastavnici su ukazali da je “više Iračana umrlo zbog 13 godina sankcija koje su SAD uvele i kontrolirale, nego zbog američke invazije 2003. godine i okupacije koja je uslijedila”.

Također, Albrightovoj zamjeraju i sprječavanje odlučnije akcije UN kojom bi se spriječio genocid u Ruandi 1994. godine, kao i odluku o bombardiranju SR Jugoslavije.

Reagirajući na prosvjed, Madeleine Albright je rekla za “Los Angeles Times” da su studenti “dužni saslušati ljude s kojima se ne slažu” prije nego što uporabe feminističke argumente.

“U svijetu postoji mnogo mjesta za muškarce mediokritete, ali nema prostora za žene mediokritete”, rekla je Albright.

Studenti u SAD i ranije su negodovali zbog predavanja Albrightove. U Sirakuzi su studenti prosvjedovali kada je Albright držala predavanje iz etike, ocjenjujući to kao “apsolutnu uvredu za pojam etike”.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,