Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA » Ono što farmaceuti kriju kao zmija noge: Čaj koji liječi rak!

Ono što farmaceuti kriju kao zmija noge: Čaj koji liječi rak!

cicak-essiacDa li je moguće da postoji jeftini čaj od četiri biljke koji liječi rak, pa možda čak i AIDS?

Rene Caisse, skromna medicinska sestra iz Kanade, više od 50 godina je koristila čaj Esijak (Essiac) za liječenje pacijenata oboljelih od raka u svojoj klinici u kanadskom selu Bracebridge, sjeverno od Toronta, piše riseearth.com.

Ona za svoje usluge nije tražila mnogo novca već samo onoliko koliko tko može priuštiti. Do sada nikoga nije odbila. Nakon 1937. godine je prestala naplaćivati svoje usluge.

Međutim, ona je na sve to dobila samo kritike kanadskog ministarstva zdravlja, a privatne korporacije su odbile ozvaničiti čaj Essiac kao lijek protiv raka.

Iako je Rene primjenjivala ovaj čaj dugi niz godina, on vodi porijeklo od domorodaca u sjevernoj Kanadi.

Porijeklo Essiac čaja

Rene je radila kao medicinska sestra u kanadskoj bolnici 1922. godine kada je kod nje došla starija pacijentica koja je prije 30 godina preživjela rak dojke. Ta žena je živjela u udaljenom kanadskom rudarskom kampu sa svojim mužem. Prije 30 godina joj je rečeno da ima rak dojke i da će joj morati odstraniti dojke.

Ona nije pristala na operaciju već se vratila u kamp. Tamo je naišla na domoroca iz plemena Ojibway koji joj je dao recept za liječenje raka i pokazao joj koje bilje da koristi, gdje da ga ubere i kako pripremiti čaj. Ona je pratila njegova upuststvo i za par mjeseci se u potpunosti izliječila i živjela zdravo slijedećih 30 godina.

Pošto je Rene u to vrijeme imala tetku i očuha koji su bolobali od raka, ona se zainteresirala za ovaj čaj i starija žena joj je dala recept. Rene je uspjela izliječiti svoje članove obitelji.

Nakon toga, ona je počela primjenjivati ​​recept u klinici u kojoj je radila od 1934. do 1942. godine, izliječivši na stotine pacijenata oboljelih od raka. Ona je sama uzgajala biljke od kojih je pripremala čaj.

Naravno, Rene Caisse je ubrzo postala meta kanadskih vlasti, ali nije uhićena samo zato što je imala veliku podršku od gradskog savjeta Bracebridgea i od nekoliko prestižnih liječnika, ali i njenih brojnih izliječenih pacijenata.

Zahvaljujući velikoj podršci, Caisseovoj je dozvoljeno da liječi rak pod tri uvjeta:

1) da liječi samo pacijente koji su smrtno bolesni,
2) da s njom radi iskusni liječnik za dijagnostiku bolesti i
3) da ne prima novac za svoje usluge. Ona se složila s tim uvjetima i nastavila liječi ljude.

Kako je Essiac čaj došao u Ameriku

Unatoč svjedočenjima mnogih uspješno izliječenih pacijenata, javnost dugo nije znala za čaj Essiac. Caisse je uspjela obavijestiti javnost o svom čaju tek 1977. godine, godinu dana prije njezine smrti.

Ona je napravila sporazum sa tvrtkom Resperin za koju je mislila da će legalizirati njezin čaj. Međutim, ova tvrtka je u suradnji s kanadskim vlastima zataškala lijek i njegovu formulu.

Sreća pa je dr Gary Glum čuo za svojstva čaja Essiac i počeo se raspitivati ​​za njegov recept.

On je pronašao neku osobu iz Detroita koja je izliječena ovim čajem iako joj je dijagnosticiran neizlječivi oblik raka maternice. Gary je kupio od nje recept, a zatim otišao kod Mary McPhearson, bliske prijateljice Rene Caisse, kako bi potvrdio autentičnost recepta.

Dr Glum je od McPhearson dobio brojne informacije o Rene Caisse i napisao knjigu o njoj pod nazivom “Calling of an Angel” (Poziv anđela) LINK KNJIGE. On je kontroverznu knjigu morao izdati sam jer nijedna izdavačka kuća nije željela riskirati tužbu.

Isto tako je objavio i knjigu o izvoru side kao umjetno stvorene bolesti za depopulaciju stanovništva.

Glum je dospio u veliku nevolju zbog objavljivanja istine o čaju Essiac, a u nekom trenutku su čak prijetili smrću njemu i njegovoj obitelji.

essiak-cajGlumova knjige je danas prilično teško naći, mada ih možda još uvijek ima na internetu u pdf formatu.

Glum je u jednom intervjuu negdje oko 1990. godine naveo da je izliječio 5 pacijenata oboljelih od AIDS-a tako što im je davao čaj Essiac tri puta na dan.

Dr Glum je također liječio i pacijente oboljele od raka, uključujući i jednog dječaka oboljelog od terminalne leukemije. Dječak se u potpunosti oporavio od čaja Essiac, ali je kasnije umro od infarkta uslijed oštećenja koje je kod njega izazvala kemoterapija kojom se ranije liječio.

Gary Glum je pronašao informacije i o dr Charles A. Bruschiju, koji je bio osobni liječnik pokojnog predsjednika John F. Kennedyja. Dr Bruschi je imao kliniku za liječenje raka u Bostonu u Massachusettsu, a Rene Caisse je radila s njim od 1959. do 1962. godine.

Dr Bruschi je izliječio mnoge pacijente oboljele od raka s čajem Essiac. Nažalost, kasnije je primoran šutjeti o lijeku da ne bi završio u zatvoru.

Dr Glum je pronašao navode dr Bruschija da je čaj Essiac ispitan u četiri laboratorija u SAD i jednoj u Kanadi i da je potvrđeno izliječio rak kod brojnih pacijenata neovisno od rase, spola i dobi.

Zahvaljujući dr Glumu, čaj Essiac nije pao u zaborav.

Sastojci čaja Essiac

Osnovni recept čaja podrazumijeva četiri ljekovite biljke:

* 6,5 šalica sjeckanog korijena čička (Arctium)
* 500g stabla kiseljka (Rumex acetosella) u prahu
* 125g kore klizavog hrasta (Ulmus rubra) u prahu
* 28g korijena turske rabarbare (Rheum palmatum) u prahu

(engleski)
* 6 1/2 cups of burdock root (cut)
* 1 pound of sheep sorrel herb (powdered)
* 1/4 pound of slippery elm bark (powdered)
* 1 ounce of Turkish rhubarb root (powdered)

Od ove količine sastojaka se može dobiti oko 7,5 litara čaja. Sastojke treba dobro promiješati prije stavljanja u vodu. Smjesu treba čuvati u staklenoj tegli na tamnom mjestu i uzimati 30 grama smjese na 900 grama vode.

Čaj se kuha bez poklopca 10-20 minuta, a zatim se pokriva poklopcem i ostavlja preko noći. Ujutro treba podgrijati sadržaj, ali ne toliko da prokuha, a zatim presuti u staklene ili keramičke posude. Kada se zatvorena posuda jednom otvori, mora se čuvati u hladnjaku.

Doza ovisi o stadiju bolesti. Za jačanje imunološkog sustava i protiv blažih stanja treba uzimati 56 grama dnevno. Doza može biti maksimalno tri puta veća i primjenjivati ​​se tri puta dnevno, ovisno o ozbiljnosti bolesti. Čaj koji se čuva u hladnjaku se može dodati u toplu vodu ili podgrijati.

Oboljeli od raka i side također moraju pridržavati organske dijete bez mesa i unositi što više vitamina D i C.

Važno je napomenuti da kvalitetu čaja u najvećoj mjeri ovisi o kvaliteti sastojaka. Dr Glum je napomenuo da ima ljudi koji prave čaj od ozračenog bilja ili zamjenjuju kiseljak korovom i da treba jako voditi računa od koga se ili odakle čaj nabavlja.
 
(webtribune.rs/uredio:NSP)

Filed under: Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,