Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA, MEDIJI » Američki lažni mediji tvrde da je geoinženjering ‘teorija zavjere’, dok Kina i Rusija zajednički rade na ‘modificiranju atmosfere’

Američki lažni mediji tvrde da je geoinženjering ‘teorija zavjere’, dok Kina i Rusija zajednički rade na ‘modificiranju atmosfere’

chemtrails-vladaU Sjedinjenim Američkim Državama ljudi koji vjeruju u geoinženjerstvo uglavnom se smatraju konzervativnim luđacima ili teoretičarima zavjere

Ipak, mainstream mediji diljem svijeta nedavno su izvještavali o tome kao o normalnoj i logičnoj vladinoj intervenciji za koju vjeruju da polaže veliku nadu u borbi protiv klimatskih promjena.

Zapravo, još 1965. znanstvenici su počeli poticati američku vladu da manipulira atmosferom kako bi nadoknadila promjene uzrokovane oslobađanjem ugljičnog dioksida i sagorijevanjem fosilnih goriva.

Kraljevsko društvo u Velikoj Britaniji ovu vrstu miješanja vlade u amosferske prilike naziva “namjernom manipulacijom planetarnim okruženjem”, a velike zemlje u svijetu su uključene u to, bez obzira priznaju li to ili ne.

Iako se nadaju da će manipulirati okolišem planete kao dio njihove percipirane borbe protiv globalnog zatopljenja, mnoge druge zemlje desetljećima se bave geoinženjeringom u vojne svrhe.

Kako je izvijestio South China Morning Post, Kina i Rusija su nedavno surađivale na nizu kontroverznih eksperimenata kako bi manipulirali Zemljinom atmosferom u pokušaju da kontroliraju ionosferu, dio atmosfere koji sadrži visoke razine iona i slobodne elektrone koji omogućuju odbijanje radio signala na velikim udaljenostima.

Utrka za kontrolu ionosfere

Prema izvješću Posta, znanstvenici iz dviju zemalja proveli su pet eksperimenata u lipnju prošle godine u pokušaju izmjene ionosfere.

Vojne sile diljem svijeta već desetljećima pokušavaju dobiti kontrolu nad ionosferom. Sposobnost manipuliranja ovim dijelom atmosfere omogućila bi komunikaciju na visokoj razini s podmornicama, olakšala ometanje neprijateljskih satelitskih komunikacija, manipulaciju vremenskim prilikama i proizvodnju prirodnih katastrofa, i čak bi utjecala na rad ljudskih mozgova.

Post je izvijestio o sljedećim eksperimentima koji su provedeni:

“Ukupno je provedeno pet pokusa u lipnju. Jedan od njih, 7. lipnja, uzrokovao je fizičke smetnje na površini od oko 126.000 km2 (49.000 kvadratnih milja), ili na području koje je jednako polovici Velike Britanije.

Modificirana zona, koja se dizala u visinu od čak 500 kilometara visoko iznad Vasilsurska, malog ruskog grada u istočnoj Europi, iskusila je povećanje elektriciteta za 10 puta u usporedbi sa negativno nabijenim subatomskim česticama u okolnim područjima.

U drugom eksperimentu 12. lipnja, temperatura tankog sloja ioniziranog plina na velikoj nadmorskoj visini povećala se više od 100 stupnjeva Celzijusa zbog protoka čestica.

Čestice, ili elektroni, upumpavale su u nebo uz pomoć antenskog postrojenja pod nazivom Sura. Postrojenje za atmosfersko grijanje u Vasilsursku je izgradila vojska bivšeg Sovjetskog Saveza tijekom hladnog rata.”

Post je objasnio da je baza Sura nastavila slati mikrovalove visoke snage u visoku atmosferu. Zatim su informacije prikupljene od strane kineskog elektromagnetskog nadzornog satelita Zhangheng-1, pomoću posebnih senzora velike brzine koji mogu analizirati uzorke svakih pola sekunde.

Istraživači su u svojoj studiji, objavljenoj u časopisu “Earth and Planetary Physics”, objavili da su rezultati eksperimenta “zadovoljavajući”. Istaknuli su da “otkrivanje poremećaja u plazmi … pruža dokaze za vjerojatan uspjeh eksperimenata u budućnosti.

Unatoč kontroverzi vezanoj uz eksperimente i neobičnoj prirodi kinesko-ruske suradnje u ovoj studiji, istraživački tim je rekao da se oni „ne igraju Boga“ i da su eksperimenti „čista znanstvena istraživanja“.

Ipak, postoje stvarne etičke brige o ovakvim studijama. Kao što je primijetio Post, teoretski, čak i zvuk leptira koji leprša krilima mogao bi biti pojačan sofisticiranim sustavom geoinženjeringa i nekoliko tjedana kasnije izazvati oluju na udaljenoj lokaciji.

Iz tog razloga, profesor Gong Shuhong, istraživač vojne komunikacijske tehnologije na Sveučilištu Xidian , naglašava potrebu “striktnog pridržavanja etičkih smjernica” u provođenju takvih istraživanja.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: KLIMA, MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,