Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ELITA OSTVARILA SVOJ PLAN: Muslimanski gay migrant sa plavom perikom predstavlja Francusku na Eurosongu

ELITA OSTVARILA SVOJ PLAN: Muslimanski gay migrant sa plavom perikom predstavlja Francusku na Eurosongu

eurovizija-francuskaBilal Hassani, 19-godišnjak iz Pariza, nedavno je pobijedio sa pjesmom “Roi” na francuskom izboru za Euroviziju

Hassani je rođen u muslimanskoj obitelji marokanskog podrijetla, gay je, pjeva našminkan i nosi šarenu periku.

Bio je poznat u Francuskoj i prije natjecanja kao internet celebrity i nastupao je na natjecanju za mlade kada je imao 15 godina.

Muslimanski gay pjevač je dobivao poruke mržnje i prijetnje zbog svoje seksualnosti i izgleda, te zbog toga što će nastupati na Euroviziji u Tel Avivu u svibnju.

Izrael je osvojio pravo da bude domaćin natjecanja za pjesmu Eurovizije 2019. pobjedom 2018. godine, s pjesmom “Toy” pjevačice Nette Barzilai.

Hassani se opisao kao “veliki, jako veliki obožavatelj” Nette. Njegova pobjednička pjesma sa kojom će nastupati na Euroviziji se zove “Roi” ili “Kralj” i nosi poruku samoprihvaćanja i osnaživanja te je slična izraelskoj pobjedničkoj pjesmi “Toy” od prošle godine.

Ranije ove godine bio je prisiljen obraniti se nakon što je bio optužen za trivijaliziranje terorizma na internetu, te zbog kontroverznih primjedbi o Izraelu dok je bio u ranim tinejdžerskim godinama.

Na Twitteru je u kolovoza 2014. godine optužio Izrael za “zločin protiv čovječnosti” tijekom kopnene ofenzive u Gazi.

U drugom tweetu ranije te godine, pojavio se kao branitelj kontroverznog komičara Dieudonne M’bala M’bala, osuđenog antisemite.

Hassani je rekao Le Parisienu da je u vrijeme pisanja tih tweetova bio “mlad i glup” i da su drugi ljudi mogli objaviti poruke pod njegovim imenom.

Senator iz francuske konzervativne republikanske stranke pisao je žiriju za Euroviziju kako bi ih zamolio da povuku Hassanijevu kandidaturu zbog “trivijaliziranja” serije džihadističkih napada koji su odnijeli gotovo 300 života u Francuskoj između 2015. i 2018. godine.

Što se pjesme i izvedbe tiče, ona je troma i dosadna, a Bilalov glas je u najboljem slučaju osrednji. U normalnom natjecanju za pjesmu ne bi završilo u prvih deset, ali ovo je Eurovizija, a činjenica da je on gay, musliman i migrant najvjerojatnije će stvoriti dodatne bodove, pa tko zna.



Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,