Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » ‘Ostavite venezuelanski narod na miru’: Roger Waters, frontmen legendarne grupe Pink Floyd nazvao djelovanje SAD-a prema Venezueli – LUDOŠĆU!

‘Ostavite venezuelanski narod na miru’: Roger Waters, frontmen legendarne grupe Pink Floyd nazvao djelovanje SAD-a prema Venezueli – LUDOŠĆU!

roger-venezuelaBivši frontmen glazbene grupe Pink Floyd, Roger Waters, navalio je na američku vladu zbog uništavanja “prave demokracije” u Venezueli, pozivajući okončanje “Trumpovog udara” na tu latinoameričku zemlju

Legendarni rock glazbenik izrazio je ogorčenje na Twitteru i Facebooku zbog toga kako SAD tretiraju Venecuelu, zahtijevajući da Washington ostavi ljude tamo na miru.

“Oni imaju stvarnu demokraciju, prestanite ju pokušavati uništiti kako bi 1% bogatih mogli pljačkati njihovu naftu” – napisao je u nedjelju bivši basist i frontmen muzičke grupe Pink Floyda.

Također je objavio letak pod nazivom “Stop Trumpovom udaru u Venezueli”, koji je pozvao na “demonstraciju u hitnim slučajevima” ispred Misije SAD-a pri UN-u u New Yorku.

Watersove riječi izazvale su val komentara, od kojih je većina bila gruba prema glazbenoj ikoni.

Neki korisnici društvenih medija osudili su ga zbog podupiranja diktatorskog režima, dok su ga drugi žalili da on nema pojma što se događa u Venezueli.

Jedna je osoba poslala sliku venecuelanskih građana koji jedu ostatke iz kante za smeće, rekavši: “Želio bih da si ovdje da vidiš ovo”, poput pjesme Pink Floyd-a ‘Wish You Were Here’.

Waters je također bio optužen za licemjerje i za to da je “komunistički ljubavnik sa… džepovima punim novca”.

Bilo je malo potpore za glazbenika na društvenim mrežama. Jedan korisnik Twittera odgovorio je nazivajući voditelja oporbe Venezuele Juana Guaida “psom Bijele kuće”.

Bilo je i poziva da se izbjegne agresija. “Ljudi moraju razumjeti da rat nije rješenje bilo kojeg problema”, napisala je jedna osoba na Facebooku.

Donald Trump je izjavio u utorak kako SAD stoji uz venecuelansku opoziciju u svojoj “plemenitoj potrazi za slobodom”, dok izabrani predsjednik Nicolas Maduro vidi akcije Washingtona kao “lude” i “ilegalne”.

Roger Waters se godinama bavi političkim aktivizmom. Poznat je kao predani branitelj ljudskih prava Palestinaca i kritičar sirijske opozicije koju podupire SAD.
 

 
Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , ,