Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » IRANSKI GENERAL PORUČIO IZRAELU: ‘Ako Izraelci započnu rat, neće imati ni groblje u Palestini gdje će pokopati svoje leševe’

IRANSKI GENERAL PORUČIO IZRAELU: ‘Ako Izraelci započnu rat, neće imati ni groblje u Palestini gdje će pokopati svoje leševe’

iran-vojska“Iranska kontraofanziva bit će tako snažna da „Izraelci neće ni imati groblje u Palestini gdje će pokopati svoje leševe” – rekao je general Salami

Drugi po redu zapovjednik elitnog korpusa revolucionarne garde objavio je zastrašujuću prijetnju, rekavši da će Iran obrisati Izrael sa zemljopisne karte ako oni započnu rat, a Izraelci neće biti u stanju ni pokopati svoje mrtve

“Naša je strategija obrisati Izrael sa svjetske političke zemljopisne karte, a čini se da se Izrael približava ovoj stvarnosti kroz ratnu agresiju koju provodi” – rekao je brigadni general Hossein Salami novinarima u Teheranu, kako navodi službena novinska agencija Fars.

Salami je bio zamoljen da komentira izraelske zračne udare u Siriji.

Ako Izrael “učini bilo što što vodi novom ratu”, upozorio je general, “sigurno će se dogoditi nova vrsta rata koja će rezultirati njihovom eliminacijom, a okupirana područja će ponovno biti oslobođena.”

“Iranska kontraofanziva bit će tako snažna da „Izraelci neće ni imati groblje u Palestini gdje će pokopati svoje leševe”, rekao je general Salami.

Upozorenje je došlo tjedan dana nakon što su izraelske zračne snage pokrenule masovne napade na snage Iranske revolucionarne garde stacionirane u Siriji. Sirijska zračna obrana odbila je većinu izraelskih raketa s malom štetom prijavljenom na terenu.

Izrael je rutinski bombardirao ciljeve u Siriji za koje tvrdi da pripadaju Iranu kako bi se spriječilo da iranske snage dobiju uporište u Siriji.

Nedavno je izraelski vrhovni zapovijednik priznao da su “tisuće meta” pogođene u napadima koji se događaju “gotovo svakodnevno” u Siriji, te je čak dvije tisuće bombi bačeno na iranske ciljeve u Siriji 2018. godine.

Iran i Izrael desetljećima se odnose jedni prema drugima kao glavni politički i ideološki protivnici. Tel Aviv vjeruje da je krajnji cilj Teherana uništiti židovsku državu, dok se iranski čelnici pribojavaju vojne akcije koju predvode izraelci protiv njihove zemlje.

U prošlosti su obje zemlje razmjenile prikrivene prijetnje i otvorene uvrede. Prošle godine, izraelski premijer Benjamin Netanyahu predvidio je kolaps režima u Teheranu i tvrdio da je IDF jedina vojska koja se bori protiv Irana.

Visoki dužnosnici u Iranu također nisu štedili riječi. Ranije ovog mjeseca, brigadni general Aziz Nasirzadeh, zapovjednik Ratnog zrakoplovstva Islamske Republike Iran (IRIAF), tvrdio je da su “potpuno spremni i nestrpljivi suočiti se s cionističkim režimom i eliminirati ga sa lica Zemlje”.

Pohvalivši vojne sposobnosti Irana, dodao je: “Naše buduće generacije uče potreban know-how za obećani dan kako bi uništile Izrael” – prenosi RT.

Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,