Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, NOVAC » Lord Rothschild: Nova globalna svjetska valuta će nastati ove 2018. godine

Lord Rothschild: Nova globalna svjetska valuta će nastati ove 2018. godine

economist-valutaPrije 30 godina Lord Jacob Rothschild je predvidio da će globalna svjetska valuta nastati 2018. godine i zamijeniti suverene valute država

Časopis Economist u vlasništvu obitelji Rothschild je 1988. godine izjavio je kako će 2018. godine nastati nova valuta pod nazivom “Phoenix” (Feniks).

Pa koji bi onda mogli biti događaji koji će dovesti do velikih poremećaja na deviznim tržištima i svjetskom gospodarstvu 2018. godine?

Nestanak dolara kao rezervne valute u svijetu je sigurnan. Pitanje je samo kada će se to dogoditi. Dolar se više ne kvalificira kao temelj u svjetskom valutnom sustavu, piše Kingworldnews.

Budući da je zlatna potpora dolara prestala 1971. godine, realno je dolar izgubio 98% vrijednosti u odnosu na zlato.

Ali i protiv većine valuta, dolar je uvelike izgubio. Primjerice, usporedo sa švicarskim frankom, dolar je devalvirao 77% od 1971. godine.

Dolar ima temelj u velikim dugovima i deficitu. SAD nisu imale stvarni višak proračuna od 1960. godine i održavaju trgovački deficit od 1975. godine. Dolar je potkrijepljen samo dugovima i snažnom vojskom. Živi na posuđenom vremenu.

1974. godine SAD su dogovorile da financijski i vojno podržavaju Saudijsku Arabiju pod uvjetom da Saudijci trguju naftom u dolarima. Budući da je većina svijeta kupovala naftu iz Saudijske Arabije u to vrijeme, to je dovelo do velike potražnje za dolarima, što je slučaj i danas.

To je bio početak “Petrodolara” koji je omogućio SAD-u da živi iznad svojih mogućnosti tijekom 44 godine. No, od 2018. godine Petrodolar će postupno biti zamijenjen Petrojuanom i Petrorubljom.

Kina koja je najveći svjetski uvoznik nafte će se zajedno sa Rusijom i Iranom prebaciti sa trgovine naftom u dolarima na druge valute. Trgovanje će biti poduprto futures ugovorima u Petrojuanima s potencijalnom zamjenom u zlato.

Osim daljnje vojne intervencije na Bliskom istoku, SAD sada ima malo izgleda za zaustavljanje ovog velikog raspada u odnosu na dolar.

SAD su trenutno gotovo samodostatne u proizvodnji nafte i više nisu glavni trgovinski partner Saudijske Arabije. Stoga SAD ne mogu niti će zaustaviti Saudijsku Arabiju koja se kreće iz sfere djelovanja sa Zapada na Istok.

Tako će i nova valuta pod nazivom “Phoenix” (Fenix), koju je poznati časopis Economist prognozirao 1988. možda nastati 2018. godine, biti nova valuta pod nazivom Kriptodolar?

Ili će to biti trgovanje između valuta juana i rublje koje ima temelj u zlatu? Ili će to biti Bitcoinova manija koja će doći do vrijednosti od milijun dolara? Naravno, ne znamo.

No, ono što znamo je da će 2018. godina vjerojatno sadržavati mnoga iznenađenja na planu valuta s masivnom volatilnošću ne samo u valutama nego i na većini drugih tržišta.

Zlato će i dalje biti jedina valuta koja će preživjeti u povijesti baš kao što takav status ima gotovo pet tisuća godina.

Fizičko zlato i srebro su konačni oblik očuvanja bogatstva, kao i osiguranje protiv ekonomskih i financijskih nesreća koje će svijet doživjeti u narednim godinama.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI, NOVAC · Tags: , , , , , , ,