Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » AMERIČKE NOVINE USA TODAY OTPUSTILE NOVINARKU KOJA JE POZIVALA NA SILOVANJE DJECE PRISTAŠA DONALD TRUMPA

AMERIČKE NOVINE USA TODAY OTPUSTILE NOVINARKU KOJA JE POZIVALA NA SILOVANJE DJECE PRISTAŠA DONALD TRUMPA

jacobs-portretUSA Today je dao otkaz kolumnistici Cheri Jacobus koja je objavila na Twitteru bolestan poziva na silovanje usmjereno prema kćerima Trumpovog pristaše Michael Caputa

U nizu tweetova, Jacobus je sugerirala da Caputove kćeri trebaju biti poslane na ‘pedo otok’ Jeffreya Epsteina, gdje bi ih mogli zlostavljati razni elitni pedofili.

“Naši urednici su poslali poruku Jacobusovoj da više neće pisati za USA Today” – izjavio je glasnogovornik USA Today nakon čitanja Jacobusinih tweetova. “Zamolili smo je da ukloni svaku naznaku pripadnosti USA Today iz svoje biografije.”

Do petka ujutro, Jacobus – koji je ponosno hvalila svoju povezanost sa USA Today u svom profilu na Twitteru – uklonila je svo spominjanje novina.

Također u petak, politički portal The Hill je obrisao svoje veze sa Cheri koja je također kod njih radila kao kolumnistica. “Bila je vanjski suradnik do veljače i više nije” – rekao je Washingtonski portal TheWrap. “Hill ne planira objaviti njezine tekstove u budućnosti.”

Jacobus je ponudila objašnjenje njezinih provokativnih online izjava. “Moja objava na Twitteru je bila odgovor na njegove napade na mene” – rekla je Cheti TheWrapu u priopćenju u kojem je također optužila Caputua za uznemiravanje porukama na Twitteru koji su je pozivali na počinjenje samoubojstva.

U izvornoj objavi na Twitteru od četvrtka – koji je i dalje objavljen na Twitteru u vrijeme pisanja ovog članka – Jacobus je započela osobnu komunikaciju sa republikanskim kolegom Caputom:

“Jesu li vaše kćeri ružne poput vas? Ili ih Trump može upotrijebiti na zabavama Epsteina kako bi mogle preživjeti kad budu bez prebijene pare, očajne, i zajedno u zatvoru zbog izdaje?”

Epstein je referenca na Jeffrey Epsteina, sramnog financijatora i mega-donatora Bill Clintona, koji je 2008. godine osuđen zbog silovanja i pedofilije i koji je završio 13 mjeseci u pritvoru.

Twitter objave su izazvale brzu reakciju, osobito u konzervativnim medijima, a Caputo je sam vodio odmazdu i zahtijevao da dnevnik USA Today poduzme akciju.

Jacobus, republikanka, poznata zbog gubitka tužbe od 4 milijuna dolara zbog klevete protiv Donalda Trumpa u prosincu 2017. godine.

Jacobus je optužila predsjednika za uništavanje njezine karijere nakon što se odnosio prema njoj na Twitteru kao prema “pravoj lutki”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,