Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ASSAD: IZRAEL JE U PANICI NAKON ŠTO JE IZGUBIO SVOJ ‘DRAGI’ ISIS U SIRIJI

ASSAD: IZRAEL JE U PANICI NAKON ŠTO JE IZGUBIO SVOJ ‘DRAGI’ ISIS U SIRIJI

bashar-uhoIzrael je u panici nakon što je izgubio svoju “dragu” terorističku podršku ISIS-a u Siriji, prema sirijskom predsjedniku Basharu Assadu

U posljednjih nekoliko mjeseci, Izrael je pojačao bombardiranje vojne infrastrukture u Siriji i pokušao ubiti Assada, tvrdeći kako iransko prisustvo u zemlji ugrožava njihovu nacionalnu sigurnost.

Međutim, Izraelovo opravdanje za zračne napade temeljene o navodnoj iranskoj prisutnosti u Siriji su “laži”, izjavio je Assad RT-evom novinaru Murad Gazdievu u ekskluzivnom intervjuu.

“Nemamo iranskih vojnika”, rekao je Assad. “Uvijek smo govorili da imamo iranske časnike, ali oni rade s našom vojskom, nemamo iransku vojsku na našem teritoriju”.

Neki izraelski političari zaprijetili su da će “likvidirati” Assada i srušiti njegovu vladu ako Iran nastavi raditi u Siriji i prenositi oružje libanonskom Hezbollahu. Sirijski predsjednik, međutim, jasno je rekao da se ne boji prijetnje.

“Izraelci ubijaju, ubijaju, okupiraju već desetljećima, oko sedam desetljeća, na ovom području, ali obično sve to čine bez najave prijetnjama. Zašto prijete sada na ovakav način? Ovo je panika, ovo je svojevrsni histerični osjećaj jer gube ‘drage’ teroriste, drage Al-Nusru i ISIS, zato Izrael u zadnje vrijeme paničari i shvaćamo njihov osjećaj” – rekao je Assad.

Odbijajući tvrdnje da je sirijanska zračna obrana praktički beskorisna protiv izraelskih zrakoplova, 52-godišnji sirijski čelnik izjavio je da su stari antiraketni sovjetski sustavi sposobni odbiti brojne zračne napade izraelskih zračnih snaga i bombardiranja pod vodstvom SAD-a u travnju kada su SAD, Velika Britanija i Francuska ispalili je preko 100 krsterećihraketa na Siriju.

“Naša protuzračna obrana je puno jača nego prije, zahvaljujući ruskoj podršci i nedavnim napadima izraelskih, američkih, britanskih i francuskih znaga, pokazali smo da smo u boljoj situaciji nego na početku građanskog rata prije sedam godina” – dodao je Assad.

Kako bi zaštitio suverenitet Sirije, Assad je obećao “poboljšati svoju zračnu obranu, to je jedino što možemo učiniti, i mi to činimo”.

Assad je također rekao da je ranjavanje zračne obrane u Siriji bila jedna od izvornih taktika koje su koristili “plaćenici” na početku sukoba i da nikad oni nisu došli u pomoć “miroljubivim prosvjednicima”, ali će svakako pomoći u slučaju stranih vojnu intervenciju protiv sirijske Vlade.

“Dakle, oni su napali te baze i uništili veliki dio naše zračne obrane” – rekao je, tvrdeći da Izrael i dalje koristi to i danas. “Ovo je još jedan dokaz da je Izrael bio u izravnoj vezi s tim teroristima u Siriji”. (RT.com)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , ,