Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » SUD NA FLORIDI: Uzgoj povrća u vlastitom dvorištu je sada potvrđeno kazneno djelo. Bezumlje je sada postalo zakon!

SUD NA FLORIDI: Uzgoj povrća u vlastitom dvorištu je sada potvrđeno kazneno djelo. Bezumlje je sada postalo zakon!

vrt-specijalTužan dan na Floridi! Građanska prava za vlasnike kuća su doživjela veliki udarac jer su sudovi potvrdili da je uzgoj jestivih biljaka u vlastitom dvorištu, u stvari – zločin

Od svih strašnih stvari koje osoba može učiniti ovih dana, rad u vrtu je posljednja stvar za koju bi trebali biti optuženi kao kažnjivo djelo.

Nitko nije više iznenađen da vlada u sjeni i dalje koristi taktiku čvrste ruke protiv nevinih ljudi koji traže da se uključe u neke osnovne samodostatne djelatnosti. Ako vam ne mogu oduzeti oružje, oni vam mogu oduzati vaš vrt.

Ovaj prikaz očite državne tiranije je prvo počeo davne 2013. godine, kada su Hermine Ricketts i njezin suprug Tom Carroll bili suočeni sa kaznama do 50 dolara po danu – za zločin uzgoja jestivih biljaka poput rajčice i azijskog kupusa u svom dvorištu – nakon promjene gradskog pravilnika.

Oni nisu dobili nikakvu zatvorsku kaznu, no par je ipak morao prokopati i uništiti svoj plodni vrt.

Par se od tada bori protiv grada Miamija i njihovih pravilnika – uz pomoć Instituta pravosuđa (IJ), neprofitne odvjetničke tvrtke.

Odvjetnik IJ-a Ari Bargil, ustvrdio je: „Ova odluka daje lokalnim vlastima veliki manevarski prostor za reguliranje bezopasnih aktivnosti u ime estetike. To daje vladi ovlasti da zabrani kućni uzgoj biljaka u dvorištima jednostavno zato što ih namjeravaju jesti.”

Unatoč nedavnoj presudi Okružnog suda za žalbe, koja je pogodovala gradu Miamiju, Ricketts i Carroll sada žele prijaviti svoj slučaj Vrhovnom sudu Floride.

Prema najnovijem rješenju, grad Miami ima pravo izdati ovlasti zbog kriterija dizajna, uređenja i održavanja grada „time smanjujući vrijednost prava vlasništva i radi sprječavanja nanošenje štete vrijednosti nekrentnine”, te zbog „zaštite” izgleda grada.

Da li je lijepo održavani povrtnjak stvarno trn u oku koji bi naštetio vrijednosti nekretnine?

Richard Sarafan, odvjetnik grada Miamija, je tvrdio da ukoliko je grad dopustio paru da zadrži svoj vrt u prednjoj okućnici, to bi u budućnosti nekako utrlo put za potpuni pakao. Sarafan se žalio da je vrt bračnog para bio „ispunjen loncima” koji su „trebali” biti postavljeni u stražnjem dovrištu.

Ne postoji nedostatak razloga da se uloži prigovor na odluku Okružnog suda, no možda najviše besmisleno objašnjenje za njihove odluke je bio pokušaj racionalizacije zašto je u redu da vlada donosi zakone protiv jestivih biljaka, ali ne i onih ukrasnih.

Odvjetnik Ari Bargil se usprotivio zahtjevu suda te je rekao da je „iracionalno za vlade da zabrane uzgoj biljaka koje se jedu kao dio obroka, za razliku od uzgoja biljaka koje služe za ukras” – i to je lako vidjeti zašto. Kako će vlada reći građanima koje vrste biljaka mogu uzgajati?

Vlada donosi sve više i više zakona vezanih za uzgoj jestivih biljaka i drugih zdravih životnih izbora, što je rastući problem u Sjedinjenim Državama. Gdje će se povući crta? Sloboda hrane i zdravlja je već pod napadom – ova presuda je dokaz toga.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , ,