Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » TREĆI ROD SE ŠIRI: Podzemna željeznica u New Yorku uvodi rodno neutralne objave putnicima

TREĆI ROD SE ŠIRI: Podzemna željeznica u New Yorku uvodi rodno neutralne objave putnicima

podzemna-zeljeznicaNEMA VIŠE IZRAZA „DAME I GOSPODO” U PODZEMNOJ ŽELJEZNICI I AUTOBUSIMA U NEW YORKU

Služba za javni prijevoz “Metropolitan Transportation Authority (MTA)” u New Yorku ukida sve objave koje se odnose na izraze „Dame i gospodu”, te će ih zamijeniti sa rodno neutralnim izrazima.

Putnici u podzemnoj željeznici i autobusima u New Yorku će se od sada zvati – „putnici”, „svi” i „putujući ljudi” u svim najavama i unaprijed snimljenim porukama.

Glasnogovornik službe za javni prijevoz Jon Weinstein je rekao: „Mi smo iz temelja promijenili način na koji smo razgovarali sa putnicima kada im u najavama dajemo bolje i jasnije informacije.”

Nova politika je navedena u dopisu na 9 stranica koji kruži među zaposlenicima ovaj tjedan, u kojem je MTA pozvala sve zaposlenike: „Ne koristite bilo koje pozdrave osim ovih.”

Služba će također početi podsjećeti putnike na posebne datume, kao što je Dan Veterana. U nekim slučajevima, vodiči u službi će također ukazati na znamenitosti grada.

Transportna služba u Londonu je imala sličnu promjenu u srpnju, kada je počela postupno ukidanje uporabe izraza „Dame i gospodo,” nakon snažne LGBT kampanje.

Politički ispravna promjena je imala mješovite reakcije u javnosti.

Za neke, potez je previše, dok su drugi poželjeli dobrodošlicu ovim inkluzivnim mjerama. Također, mnogi osjećaju da bi se MTA trebala usredotočiti na druga, više bitnija poboljšanja u javnom prijevozu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,