Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PARIZ UKIDA BOŽIĆNI SAJAM, ALI ODRŽAVA ZABAVU NA RAMAZAN SVAKE GODINE

PARIZ UKIDA BOŽIĆNI SAJAM, ALI ODRŽAVA ZABAVU NA RAMAZAN SVAKE GODINE

bozic-parizEuropska religijska kapitulacija se nastavlja

Božićni sajam na Champs-Élyséesu u Parizu je otkazan od strane gradskih vijećnika.

Božićni sajam u Parizu se smatra glavnim gradskim sajmom na Božić kojeg svake godine posjeti oko 15 milijuna posjetitelja, javlja Voiceofeurope.com.

Prema tvrdnjama glasnogovornika Gradske vijećnice, francuski glavni grad „se želi usredotočiti na ponudu više atraktivnih i inovativnih događaja posjetiteljima i Parižanima koji će unaprijediti Champs-Elysees u kulturnim i estetskim dimenzijama u stilu ovog iznimnog mjesta”.

Od 2008. godine taj sajam u Parizu organizira Marcel Campion, ali zbog dugotrajnog spora ugovor je ove godine prekinut.

Prema Jean-François Martinsu, zamjeniku gradonačelnika u Gradskoj vijećnici koji je zadužen za turizam, “sajam nije bio dovoljno dobar za Pariz”.

No, gospodin Champion negira da tržište prodaje robu loše kvalitete: “Imamo šest godina ugovor s gradom koji se dovodi u pitanje nakon samo dvije godine”.

Nije li čudno da grad koji organizira posebne ramazanske zabave svake godine ne može organizirati relativno jednostavni božićni sajam? Ili se nešto drugo događa?

Da li se riječi kulturnih i estetskih dimenzija zapravo tumače kao: tržište mora biti suvremenije, multikulturalno i kozmopolitski, što je zapravo skrivena poruka za manje kršćanskih proslava?

U gradu sa gotovo svakodnevnim muslimanskim molitvama na ulicama i godišnjim ramazanskim proslavama, nikome to ne bi bilo iznenađenje.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,