Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » S├╝ddeutsche Zeitung: Ruski S-400 je najbolji na svijetu – bolji od ameri─Źkog Patriot sustava

S├╝ddeutsche Zeitung: Ruski S-400 je najbolji na svijetu – bolji od ameri─Źkog Patriot sustava

s400-paradaPotra┼żnja za ruskim zenitnm raketnim sustavima S-400 je jako velika, izjavio je du┼żnosnik tvornice-proizvo─Ĺa─Źa za S├╝ddeutsche Zeitung

Jedan od utjecajnih njema─Źkih novina podsjetio je svoje ─Źitatelje da su Moskva i Peking dogovorili prodaju S-400 prije pola godine, a Indija je odmah stala u red.

Slijedila su dva glavna aran┼żmana: s Turskom, a zatim sa Saudijskom Arabijom.

S├╝ddeutsche Zeitung navodi i da je Vladimir Putin otkrio da S-400 ┼żele i zemlje jugoisto─Źne Azije, jo┼í neke dr┼żave Bliskog Istoka, a i “neke druge”.

Njema─Źki list procjenjuje da Ankara kupuje S-400 da bi Washingtonu – iako je ─Źlanica NATO – prodemonstrirala da odustaje od daljnje ameri─Źke vojne pomo─çi i da mo┼że bez ameri─Źkog naoru┼żanja.

S├╝ddeutsche Zeitung sugerira da ovaj “─Źin politi─Źke neposlu┼ínosti” za Tursku ne bi imao smisla jer ruski raketni sustav nema prednost:

“Modernizirani mobilni sustav S-400 ─Źini u biti cijela grupa lansirnih rampi i vrlo je ubojit jer mo┼że istovremeno otkriti i automatski ga─Ĺati razli─Źite ciljeve: lovce, visokolete─çe ┼ípijunske avione, balisti─Źke rakete, krstare─çe rakete, dronove i nevidljive bombardere”.

Njema─Źki list posebno isti─Źe:

“Ovaj raketni sustav ve─ç je dokazao svoju superiornost nad ostalima. To je doista najbolji PZO sustav na svijetu. Bolji od svih drugih koji postoje.”

Njema─Źki stru─Źnjak za oru┼żje, biv┼íi pukovnik Wolfgang Richter, nagla┼íava da S-400 ne spada slu─Źajno u krug “najtra┼żenijih vojnih proizvoda u svijetu” i dodaje:

“S-400 je nesumnjivo bolji od ameri─Źkog sustava Patriot koji su kod nas u Njema─Źkoj”.

Na taj na─Źin, Rihter neizravno dopu┼íta mogu─çnost da Pentagon za sebe ima i neku pobolj┼íanu verziju Patriot sustava.
 
(fakti.org)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , ,