Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Süddeutsche Zeitung: Ruski S-400 je najbolji na svijetu – bolji od američkog Patriot sustava

Süddeutsche Zeitung: Ruski S-400 je najbolji na svijetu – bolji od američkog Patriot sustava

s400-paradaPotražnja za ruskim zenitnm raketnim sustavima S-400 je jako velika, izjavio je dužnosnik tvornice-proizvođača za Süddeutsche Zeitung

Jedan od utjecajnih njemačkih novina podsjetio je svoje čitatelje da su Moskva i Peking dogovorili prodaju S-400 prije pola godine, a Indija je odmah stala u red.

Slijedila su dva glavna aranžmana: s Turskom, a zatim sa Saudijskom Arabijom.

Süddeutsche Zeitung navodi i da je Vladimir Putin otkrio da S-400 žele i zemlje jugoistočne Azije, još neke države Bliskog Istoka, a i “neke druge”.

Njemački list procjenjuje da Ankara kupuje S-400 da bi Washingtonu – iako je članica NATO – prodemonstrirala da odustaje od daljnje američke vojne pomoći i da može bez američkog naoružanja.

Süddeutsche Zeitung sugerira da ovaj “čin političke neposlušnosti” za Tursku ne bi imao smisla jer ruski raketni sustav nema prednost:

“Modernizirani mobilni sustav S-400 čini u biti cijela grupa lansirnih rampi i vrlo je ubojit jer može istovremeno otkriti i automatski gađati različite ciljeve: lovce, visokoleteće špijunske avione, balističke rakete, krstareće rakete, dronove i nevidljive bombardere”.

Njemački list posebno ističe:

“Ovaj raketni sustav već je dokazao svoju superiornost nad ostalima. To je doista najbolji PZO sustav na svijetu. Bolji od svih drugih koji postoje.”

Njemački stručnjak za oružje, bivši pukovnik Wolfgang Richter, naglašava da S-400 ne spada slučajno u krug “najtraženijih vojnih proizvoda u svijetu” i dodaje:

“S-400 je nesumnjivo bolji od američkog sustava Patriot koji su kod nas u Njemačkoj”.

Na taj način, Rihter neizravno dopušta mogućnost da Pentagon za sebe ima i neku poboljšanu verziju Patriot sustava.
 
(fakti.org)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , ,