Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Austrija pokazala srednji prst Angeli Merkel i EU eliti

Austrija pokazala srednji prst Angeli Merkel i EU eliti

sobotka-austrijaAustrijski ministar unutarnjih poslova Wolfgang Sobotka je dao verbalni srednji prst Angeli Merkel i eliti EU i odbio imigrantske kvote u Austriju

Sobotka je odbacio nastojanja europskih elitista da prisilie Austriju da primi još više imigranata, rekavši da Austrija „ima dosta posla”, i bez radikalnih islamista koji lutaju ulicama.

Sobotka je opravdao svoj stav prije sastanka sa dužnosnicima EU u Brusselsu, rekavši da je Austrija bila jedna od zemalja koja je posebno opterećena velikim brojem imigranata još od 2015. godine.

Unatoč svojoj nevoljkosti da Austriju primi još više imigranata, ministar je izrazio potporu europskom sudu pravde koji je nedavno donio presudu koja će prisiliti Mađarsku i Slovačku da prime imigrante, izvijestio je Kronen Zeitung.

Sobotkina izjava je došla odmah nakon što je povjerenik EU Dimitris Avramopoulos obećao premještanje 40.000 imigranata iz Grčke i Italije u europske zemlje.

Na odluku Europskoj suda (ECJ)protiv Mađarske i Slovačke Sobotka je rekao, „europska sudska presuda se mora poštivati, a kao ministar unutarnjih poslova mislim da EU mora biti vođena vladavinom prava.”

Mađarska vlada je obećala zadržati svoje stajalište u odbijanju primanja i redistribuciji migranata, unatoč presudi.

Kao odgovor na sve to glasnogovornik vladajuće mađarske vlade Zoltan Kovacs je napisao: „Ne postoji europski pravni temelj za obvezno preseljenje stanovništva na kontinentu, a postoji i vrlo dobar razlog za to. Posljednji put smo to gledali tijekom jednih od najmračnijih godina prošlog stoljeća.”

Potez Sobotke također može biti povezan s predstojećom austrijskom izbornom kampanjom koja će se održati 15. listopada. Sobotkina stranka Austrijska narodna stranka (ÖVP), trenutno je vodeća u anketama ispred anti-masovne migracijske Slobodarske stranke (FPÖ), koji se dosljedno bori protiv masovne migracije i radikalnog islama.

Voditelj stranke ÖVP Sebastian Kurz, koji trenutno služi kao austrijski ministar vanjskih poslova, ima stavove sukladne zapravo stranci FPÖ, čak se zalažući za izglasavnje zakona koji zabranjuje nošenje islamske burke u zemlji.

FPÖ-ov vođa Heinz-Christian Strache je obećao da će otići i korak dalje ako bude izabran i rekao kako će njegova stranka zabraniti islamizaciju i tražiti da se deportiraju radikalni ekstremisti.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,