Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » EKONOMSKI GURU I AUTOR SVJETSKOG BESTSELERA ‘BOGATI OTAC, SIROMAŠNI OTAC’ PRIZNAO: Regrutirala me CIA da prevozim drogu!

EKONOMSKI GURU I AUTOR SVJETSKOG BESTSELERA ‘BOGATI OTAC, SIROMAŠNI OTAC’ PRIZNAO: Regrutirala me CIA da prevozim drogu!

robert-ciaAutor bestselera Robert Kiyosaki, najpoznatiji po svojoj knjizi „Bogati otac, siromašni otac”, nedavno je otkrio da mu je bila ponuđen posao da krijumčari drogu za američku vladu, dok je radio za vojsku tijekom Vijetnamskog rata

Kiyosaki je spomenuo tu činjenicu tijekom nedavne konferencije u gradu Bozeman u Montani, a kasnije je pojasnio svoje izjave u intervjuu sa Millie Weaver.

U godinama nakon rata, što je dobro dokumentirano, zabilježene su velike pošiljke heroina koje su dolazile iz regije oko i samog Vijetnamu, i te pošiljke su bile ili zaštićene ili su krijumčarene izravno od strane pojedinaca koji rade sa američkom vojskom.

Tijekom rata u Vijetnamu, područje oko Vijetnama i Laos su bili poznati pod nazivom „The Golden Triangle” (Zlatni trokut) – leglo za proizvodnju heroina.

Droga se prevozila vojnim zrakoplovima u Ameriku, gdje je na kraju prodana mafiji i distribuirana na ulicama. Sada je “Zlatni trokut” zamijenjen „Zlatnim polumjesecom”, koji se odnosi na područje oko i u Afganistanu, regiji koju je koja američka vojska trajno zauzela.

U svojoj mladosti, Kiyosaki se borio u Vijetnamu sa američkim marincima i bio je regrutiran od strane CIA-e da upravlja zrakoplovima za CIA-inu paravan tvrtku „Air America”, koja se koristila za uvoz i izvoz droge.

Kiyosaki je saznao od strane drugih marinaca da se “Air America” koristila za krijumčarenje droge, i da bi to mogla biti prilika za njega da dođe do puno novca. Međutim, on je odolio iskušenju i odbio ponudu jer se nije ugodno osjećao kao prevoznik droge.

„Godine 1973. bio sam marinac poručnik i pilot koji je letio helikopterima u Vijetnamu, i baš sam odradio rotaciju i trebao se vratiti kući no organizacija pod nazivom ‘Air America’ mi je prišla i željela znati ako bih htio letjeti za njih”, rekao je Kiyosaki.

„Ponuda je bila prilično dobra, to je bilo davno, ali mislim da je bilo oko 80.000 dolara godišnje što je bilo puno novaca tada za 25-godišnjeg mladića. Nisam znao što je Air America, no dobio sam samo „kimanje glavom i miganje okom” da bi mogao zaraditi puno više novca, ako prevozim posebne pakete. Nisam znao o čemu su govorili, ali moji prijatelji su mi govorili ‘Glupane, pa zar ne znaš o čemu govore? Kasnije sa otkrio da je to bio prijevoz droge iz Laosa i Zlatnog trokuta„.

„Ja ne uzimam drogu, probao sam marihuanu i probao sam kokain, ali ja ne uzimam droge i ne zanima me koliko novaca mogu zaraditi, neću prevoziti drogu, tako da mi je drago što nisam prihvatio tu ponudu„ – dodao je.

Godinama kasnije, korupcija u tvrtki ‘Air America’ je bila razotkrivena od strane bivšeg zapovjednika paravojske u Laosu Anthony Poshepnya i drugih Air America pilota koji su na kraju propjevali, piše TFTP.

Tvrtka ‘Air America’ je propala 30. lipnja 1976., a zatim je kasnije preimenovana u ‘Air Asia’ koju je kasnije kupio Evergreen International Airlines. Više od 20 milijuna dolara od prodaje je potiho prebačeno u Ministarstvo financija SAD-a.

Međutim, trgovanje drogama koje je sponzorirala Vlada nije prestala propadanjem tvrtke Air America, a mnogobrojni slučajevi dokazuju da su ti postupci još uvijek u tijeku.

U rujnu 2007. godine CIA-in zrakoplov se srušio u Meksiku sa 3,2 tona kokaina. Mlažnjak je bio na putu iz Bolivije, kada je uočio meksičke helikoptere koji su ga slijedili u potjeri.

Potjera je rezultirala padom zrakoplova i oduzimanjem kokaina. Nakon obilaska olupine, meksičke vlasti nisu našli tijela i preživjele, ali su pronašli nekoliko tisuća kilograma kokaina. Serijski brojevi na avionu su na kraju praćeni natrag sve do tvrtke koja prevozi teroriste za američku vladu.

Ova priča nije neobična, bilo je mnogo slučajeva u kojima su vladini avioni letjeli i srušili se u Južnoj i Srednjoj Americi sa tonama droge.

10. travnja 2006. godine, Meksička policija je zaplijenila zrakoplov DC-9 koji je prevozio 5,5 tone kokaina, a evidencija leta je pokazala da je ovaj zrakoplov biti još jedan CIA-in „teroristički prijevoz” koji je korišten za prijevoz droge. Pilot DC-9 zrakoplova je također uspio pobjeći meksičkim vlastima.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , ,