Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » AMERIKA NIJE USPJELA SAKRITI VELIKU SRAMOTU: Evo kako su Rusi u Siriji srušili 34 ‘Tomahawka’ …

AMERIKA NIJE USPJELA SAKRITI VELIKU SRAMOTU: Evo kako su Rusi u Siriji srušili 34 ‘Tomahawka’ …

tomahawk-lansiranjeVeterans Today: Naših 29 “Tomahawka” je palo u Mediteran zbog ruskog ometača “Richag-AV”

Američki mediji – doduše, oni nenaklonjeni Donald Trump – počeli su tvrditi da je raketni napad na sirijski vojni aerodrom “Shajrat” bio – promašaj.

Objavili su, pored ostalog, fotografiju “Tomahaska” koji je neoštećen pao na zemlju čitavih 40 kilometara od zrakoplovne baze.

Navodeći priopćenje ruskog vojnog vrha da su samo 23 “tomahavka – od 59 lansiranih prema” Shajratu “- stigla do cilja, prenose procjene američkih stručnjaka da su sustavi za navođenje na cilj tih krstarećih raketa nečijim vanjskim utjecajem bili “isključeni ili dezorijentirani”.

Sa ove točke im je bio preostao samo korak to sljedeće tvrdnje: da su iza tog “osljepljivanje i dezorijentacije” mogli stajati samo ruski sustavi za radio elektroničku borbu.

Upravo na ovu mogućnost – i to, nakon razgovora s više kolega i kontakata s ljudima iz sirijskih specijalnih službi – ukazuje Gordon Duff, glavni urednik lista Veterans Today .

Po njegovom mišljenju, Amerikanci su u tom napadu načisto izgubili 34 krstareće rakete, a toliki gubitak se ne može objasniti ni “ljudskim faktorom” (unošenjem netočnih koordinata) ni “tehničkim problemima”. Jer, Amerikanci u svoje rakete “ubacuju” višestruko “duplirane” koordinate ciljeva, a “tomahavcima” su provjerene i pouzdane rakete koje, povrh svega, lete dozvučni brzinama.

Veterans Today čak precizno navodi da je 5 “tomahawka” palo u okolici “Shajrata”, ubivši nekoliko civila, a ostalih 29 su navodno jednostavno pali u more. Ne doletjevši ni do obale.

Sam Daff u vezi sa ovim podsjeća na slučaj američkog razarača USS Donald Cook čiji je proturaketni sustav “Idgis”, dok je bio u vodama Crnog mora, bio potpuno izbačen iz igre prilikom preleta ruskih zrakoplova iznad njega.

Još procjenjuje da su ruski Su-24 u vrijeme preleta (2014-te) iznad razarača USS Donald Cook imali uključen sustav za radio elektroničku borbu “Hibini”.

Podsjeća i na tvrdnju bivšeg zapovjednika snaga NATO u Europi Philipa Breedlovea da su Rusiji “uspjeh na Krimu obezbijedili sustavi za radio elektroničku borbu”.

General Jevgenij Buzinski podsjetio je da je Rusija – odmah nakon što je Turska oborila njen bombarder na granici sa Sirijom, objavila da je “prinuđena da ubuduće koristi radio elektronička sredstva za ometanje”.

Uskoro su u rusku avio-bazu u Siriji “Hmejmim” stigla dva zrakoplova Il-20 sa špijunskim radarima i sredstvima za radio elektroničku borbu. Ti avioni su u stanju i po 12 sati neprekidno kružiti nad ogromnom teritorijom – i danju i noću.

Potom je u Siriji primijećen poznati ruski mobilni sustav “Krasuha-4″ koji emitira smetnje širokog spektra koje su mogle “zbuniti” i “tomahawke” i američku vojnu špijunažu, uključujući predaju njezinih podataka satelitima Lacrosse i Onyx i zrakoplovima “Awacs”.

Svi su izgledi da je ruski vojni vrh u Siriju prebacio i sustav “Borisogljebski-2″ koji se smatra najboljim u svojoj klasi.

Ipak se “vjerojatnim i mogućim” smatra da je “tomahawke” lansirane prema sirijskoj avio-bazi “Shajrat” poobarao moderni ruski sustav za emitiranje “realne smetnji” “Rychag-AV” koji mogu nositi i kopnena vojna tehnika i helikopteri Mi-8.

Ruska ratna flota njime oprema i svoje manje brodove.

Taj sustav ima vlastitu “biblioteku” vojnih objekata na terenu koji kontrolira, ima i softver koji sam sebe korigira i pravi “potrebna prilagodbe” dok analizira naoružanje potencijalnog protivnika.

” Ryshag-AV ” automatizirano određuje svoj “režim emitiranja smetnji” optimalan za “neutraliziranje cilja”.

Duff je potražio odgovor na pitanje: zbog čega onda nisu bili “neutralizirani” svi “tomahawcima” lansirani prema “Shajratu”?

On ukazuje da ni najbolji radio elektronički sustavi na jamče stopostotnu učinkovitost i da to isto vrijedi i za najsavršenije antirakete.

Duff otkriva da američka statistika potvrđuje da su novi sustavi za radio elektroničku borbu udvostručili mogućnosti ruskih sustava PZO.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,