Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Britanski mediji: Johnson i Tillerson imaju plan za istjerivanje ruske vojske iz Sirije

Britanski mediji: Johnson i Tillerson imaju plan za istjerivanje ruske vojske iz Sirije

john-till┼áEF BRITANSKE DIPLOMACIJE “ZBOG SIRIJE” ODLO┼ŻIO DOGOVORENU POSETU MOSKVI

Ministar vanjskih poslova Velike Britanije Boris Johnson otkazao je posjet Moskvi “zbog Sirije”.

Mnogo je zna─Źajnije ┼íto je to u─Źinio nakon razgovora s ameri─Źkim dr┼żavnim tajnikom Rexom Tillersonom.

Kako pi┼íu britanski mediji, Johnson i Tillerson su se o ovome dogovarali: Zapad treba djelovati prema Rusiji nakon ameri─Źkog udara po Siriji.

The Independent tvrdi da su se dogovorili da Johnson – dok Tillerson bude u Moskvi (11. i 12. travnja) – bude u kontaktu sa ┼íefovima diplomacije ostalih ─Źlanica G7 i da ih uvjerava da se razrade nove mjere protiv Rusije i Sirije.

Navodno, sve sa ciljem da se iznude ostavka sirijskog predsjednika Bashar Assada i povla─Źenje pripadnika ruske vojske iz Sirije.

Ekspert The Independenta, biv┼íi zapovjednik britanske vojske Richard Danat, ocijenio je da je udar krstare─çim raketama “Tomahawk” imao za cilj “potaknuti Rusiju na mirovne pregovore o Siriji”.

Odnosno: da je udar po zra─Źnoj bazi “Shajrat” zami┼íljen kao “poluga pritiska na Moskvu povodom Sirije”.

Danat jo┼í nagla┼íava: “Taj napad pokazuje da je najmo─çnija zemlja svijeta spremna biti lider. A diplomacija je najuspje┼ínija kada je bar┼íunasta rukavica na ─Źeli─Źnoj ┼íaci”.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,