Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NAJVEĆI SLUČAJ U POVIJESTI: Šef policije potvrdio da je bivši britanski premijer silovao desetke djece i da je Vlada ‘to prikrila’

NAJVEĆI SLUČAJ U POVIJESTI: Šef policije potvrdio da je bivši britanski premijer silovao desetke djece i da je Vlada ‘to prikrila’

edward-pedoU slučaju koji će se vjerojatno pretvoriti u najveći pedofilski slučaj u novijoj povijesti, Sir Edward Heath, bivši premijer Velike Britanije navodno je optužen od strane šefa policije. Njegovi zločini protiv djece, navodno su ‘prikriveni od strane establišmenta

Voditelj policijske istrage prijava za seksualno zlostavljanje djece od strane bivšeg britanskog premijera, pokojnog Edwarda Heatha, tvrdi da je “120% uvjeren” u optužbe.

Glavni policijski časnik iz Wiltshirea Mike Veale kaže kako su ga svjedočanstva navodnih žrtava Heathovog zlostavljanja uvjerila jer su vrlo slična.

U prosincu je Veale branio istragu, tvrdeći da se ne radi o “lovu na vještice”.

“Moja uloga je da osiguram da istraga bude razmjerna, odmjerena, legalna i potrebna.

Ako se zlostavljanje dogodilo, onda je važno pružiti podršku onima koji su ga pretrpjeli i nastojali privesti pravdi svaku živuću osobu koja je možda počinila kaznena djela povezana uz ovo”, izjavio je tada Veale.

“Važno je identificirati sve ranjive pojedince kojima danas treba zaštita. Pravna uloga policije je da, uime javnosti, nepristrano istraži optužbe bez straha ili pogodovanja, i da ide gdje je dokazi odvedu.”

Izvor blizak Veale je za Mail on Sunday potvrdio ove navode: “Ista imena korištena za njega, ista mjesta i isti tip incidenata se stalno javljao.

Ono što se ističe jest da ljudi koji su dali ove iskaze nisu povezani, ali priče i detalji se podudaraju. Sadrže uznemirujuće stvari. Istražitelji su bili šokirani onime što su saznali.”

Drugi izvor je izjavio kako vjeruje da su inspektori zaključili da su zločini prethodno zataškani.

Heath je bio premijer UK-a od 1970. do 1974. i lider Konzervativne stranke do 1975. Umro je 2005.

Nezavisno policijsko povjerenstvo za pritužbe nedavno je počelo istraživati je li optužba o zlostavljanju maloljetnih dječaka, podnesena još u devedesetima, adekvatno obrađena.
 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,