Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ANTIRATNI PROSVJED NAPOKON U HRVATSKOJ: ‘Pola vlade nije išlo u vojsku, a našu djecu bi slali!’

ANTIRATNI PROSVJED NAPOKON U HRVATSKOJ: ‘Pola vlade nije išlo u vojsku, a našu djecu bi slali!’

prosvjed-vojni-rokJedan od prosvjednika je zamotao svog psa u transparent na kojem piše: “Kolinda bejbi, od mene s vojskom odjebi”

Održala su se dva paralelna prosvjeda vezana uz uvođenje obveznog vojnog roka.

U razmaku od samo nekoliko stotina metara, prosvjeduju oni koji se zalažu za vojni rok i oni koji su protiv uvođenja obveznog vojnog roka. Snimku prosvjeda pogledajte i na Indexu.

Skup podrške uvođenju obveznog vojnog roka održao se pred zgradom Ministarstva obrane, a protivnici vojnog roka prosvjed održavaju 200-tinjak metara dalje, na južnoj strani Parka kralja Petra Krešimira IV.

Skup podrške, u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja RH iz Đurđevca, bio je najavljen u 11:30 sati, a prosvjed protiv vojnog roka, u organizaciji Radničke fronte, u 12 sati.
 

 
Ovo je tijek prosvjeda:

13:10 Razišli su se i sudionici prosvjeda Radničke fronte

13:01 “Uvozimo stranu vojnu robu i preplaćujemo je bog zna koliko puta. Želimo se izboriti za bolje i pravednije društvo, ne želimo se boriti za ovu nacionalnu distopiju. Ne želimo ginuti u besmislenim ratovima ni živjeti u drštvu koje stvara klimu kasarne i pripremu za neke buduće sukobe. Ne želimo se boriti protiv sirotinje iz drugih zemalja. Oduprimo se političkim elitama koje nas žele gurnuti u podjele i sukobe, a ako im dozvolimo, možda opet u ratove. U ratove u kojima neće ginuti njihova djeca nego mi i naša djeca. Odbijmo njihove laži i manipulacije”, poručio je Marko Milošević iz Radničke fronte

12:45 Jedan od prosvjednika je zamotao svog psa u transparent na kojem piše: “Kolinda bejbi, od mene s vojskom odjebi”

12:41 “Pola vlade nije išlo vojsku, a našu djecu bi slali. Za njih smo samo ljudski resursi koje iskorištavaju ,da ginemo i da ubijamo za njihove interese. Kao u Americi koju naša predsjednica toliko voli. Pobunimo se.”, rekla je jedna od prosvjednica

12:38 Jedan od prosvjednika je kritizirao vlast: “Izražavaju povjerenje plagijatoru, pričaju o krvavim gaćama i guše medije. Ne grade škole, zbog njih liječnici i mladi ljudi odlaze. Oni su stvorili sirotinju, a sad bi je regrutirali. Nećemo vojsku i nećemo nikakava nova stradanja”

12:35 Matija Đolo iz Radničke fronte je pozvao na pobunu protiv sustava: Mladima treba obrazovanje, a ne puškaranje. Predsjednica se slika sa puškama i u vojnim šatorima. Za kraj je uzviknuo: “Manje pucaj, više tucaj”

12:31 David iz Radničke fronte je za kraj poručio: “Dolje vlada, dolje vojni rok”. Zatim se umiješala i jedna starija gospođa koja je izjavila da Plenkoviću ne bi pružila ruku nego nogu

12:25: “Ista ekipa iz lopovskog HDZ-a koji nas je jebala prije 25 godina, jebe nas i danas”, poručio je predstavnik Radničke fronte. Zahvalio se Plenkoviću i rekao mu: “Hvala lijepa, nama to ne treba. Omogućite nam da putujemo kao turisti, a ne da bježimo trbuhom za kruhom u drugu zemlju. Kolinda, nama treba posao, a ne vojni rok!”

12:22 Jedan od prosvjednika je rekao kako prosvjedu prisustvuju članovi Radničke fronte i članovi LGBT zajednice

12:21 Oko prosvjednika ima puno interventne policije, ali zasad sve prolazi u redu

12:18: Upitali smo jednog od prosvjednika zbog čega prosvjeduje, odgovorio nam je: “Zašto bi se netko trebao raditi, učiti kako ubijati druge ljude? Ne valja trenirati ubijanje, zlostavljanje ili ikakvo nasilje. Ovo je jasna stvar.”

12:15 Čini se kako je završio skup prosvjednika koji se zalažu za uvođenje vojnog roka, a prosvjednika protiv vojnog roka je sve više. Bubnjaju i mašu zastavama.

12:09 Jedan od prosvjednika je podigao transparent na kojem piše “Nisam dijete Hrvatske nego majke i oca”

12:00 Prosvjednika protiv vojnog roka ima približno jednak broj. Prosvjednici su pripremili transparente “Rat je gotov”, “Topovsko meso ne hrani gladan narod” i “Nećemo ginuti za tajkune i političare”

11:48 Glasnović je izjavio: “Tko može biti protiv vojnog roka, oni su klaunovi, ostaci jugorežima. Problem nam je peta kolona koja je u Hrvatskoj od 1991. Prije, kad su išli u JNA, pekli su volove, a sad im smeta hrvatska vojska. Živimo na trusnom području i svaki muškarac bi trebao biti vojni obveznik. Svake godine su sve više feminizirani, igraju se videograma, možda je to taj estrogen u vodi”.

“Za Hrvatsku i svi uz Krista, protiv komunista”, poručio je za kraj.

11:38 Ima oko 60 okupljenih za podršku vojnom roku. “Okupili smo se da damo podršku uvođenju vojnog roka u Hrvatsku jer smatramo da je to dobro i za mladiće i za djevojke. Ne spremamo se za nikakav rat, niti želimo da ga bude. Ja ne želim ni da moja, ni da ičija djeca idu u ikakav rat. Samo smatramo da su vrijednosti koje se mogu steći na vojnoj obuci korisne i da im mogu pomoći. Smatram da je mjesec dana premalo vremena za ikakvu obuku, te da bi bilo bolje da obuka traje od najmanje tri do šest mjeseci. Osim toga smatramo da uvođenje vojnog roka može pomoći gospodarstvu u Hrvatskoj obzirom na brojne proizvođače vojne opreme”, izjavio je Dražen Šemovčan, organizator prosvjeda i predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH iz Đurđevca.
 

 
(index.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , ,