Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » KAOS U ┼áVICARSKOJ: Bankomati i internet bankarstvo blokirani!

KAOS U ŠVICARSKOJ: Bankomati i internet bankarstvo blokirani!

svicarska-bankomatTri tjedna nakon velikog pada bankarskog sustava jedna od najvećih švicarskih banaka PostFinance je opet imala problema sa svojom platformom e-bankarstva

Stru─Źnjaci ─çe raditi s najvi┼íim prioritetom u rje┼íavanje problema i stabilizaciji sustava, re─Źeno je u priop─çenju objavljenom u utorak, 20min.ch.

Poreme─çaj se dogodio u ponedjeljak u 15 sati sve do 23 sata kada je stabilnost e-financija uspostavljena.

Sigurnosni incident kao i napad hakera je isklju─Źen kao izvor problema. Sredstva i podaci korisnika su bili sigurni u svakom trenutku, rekli su iz uprave banke.

Glasnogovornik PostFinancea Johannes Mori rekao je da sustav funkcionira stabilno ponovno od kraja ponedjeljka. “Mi pratimo situaciju, ali jo┼í uvijek smo pa┼żljivi.”

“Za ru┼íenje sustava nisu odgovorni niti hakeri niti trojanski virusi”, obja┼ínjava Mori.

“Navodni razlog ru┼íenja poslu┼żitelja i bankarskih usluga je prevelika optere─çenost koju su korisnici uzrokovali”, izjavio je Mori.

Dostupnost više od 98 posto

┼áto se ti─Źe bankarskog susatava, u ponedjeljak je ve─ç drugi put kako se desio pad bankarskog sustava u 2017. Po─Źetkom sije─Źnja e-bankarstva platforma nije bila preko 24 sata dostupna. Razlog je bio problem poslu┼żitelja.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , ,