Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ITALIJA DOBILA SVOJ MINI-BREXIT: Premijer Italije i bilderbergerovac Matteo Renzi izgubio! Anti-establišment revolucija u EU počela!

ITALIJA DOBILA SVOJ MINI-BREXIT: Premijer Italije i bilderbergerovac Matteo Renzi izgubio! Anti-establišment revolucija u EU počela!

renzi-euČAK 60 POSTO SUDIONIKA REFERENDUMA JE GLASALO PROTIV PREMIJEROVIH PRIJEDLOGA

Talijanski premijer i član Bilderberg grupe Matteo Renzi doživio je neuspjeh na ustavnom referendumu koji je sam inicirao.

Sam Renzi je priznao referendumski poraz i najavio da će 5. prosinca otići u dvorac Kvirinale i predsjedniku Italije – kako je i obećao u slučaju poraza – podnijeti ostavku. Pritom je rekao:

“Izgubio sam. U talijanskoj politici dosad nitko nije dobivao, ali nitko nije ni gubio. Ja sam drukčiji. Nisam vam mogao donesti pobjedu i priznajem svoju odgovornost za ovaj poraz. Odaziv je bio neočekivano visok. Ovo je bio praznik demokracije. Čestitam pobjedu svima koji nisu podržali moju reformu “.

Ovaj debakl rimskog globaliste može imati značaj talijanskog mini-brexita i imati lančane posljedice koje će dodatno zaljuljati stvari u Europskoj uniji.

Da podsjetimo: Renzi je još krajem prošle godine izgovorio: “Ako izgubim na referendumu – to će biti poraz moje politike i podnijet ću ostavku”.

Poraz nije bio tijesan. Jer, protiv Renzijeve ustavne reforme se izjasnilo 59,1 posto izašlih na glasovanje, a u referendumu je sudjelovalo do 70 posto talijanskih birača.

Čim je noćas postalo jasno da je Renzi “pukao”, njegovi politički protivnici su organizirali spontani miting ispred sjedišta vlade u Rimu. Okupljeni su skandirali: “Ostavka, ostavka!”

Oporbena stranka “Naprijed, Italijo!” I njezin lider Silvio Berlusconi ocijenili su i zatražili: “Ovo je velika pobjeda demokracije! Renzi mora podnijeti ostavku! “

Ostavku premijera je zatražio i čelnik Lige Sjevera Matteo Salvini.

Oporba, inače, inzistira na izvanrednim izborima.

Renzijeva propala reforma predviđala je, pored ostalog, da talijanski Senat prestane biti tijelo koje se bira. Njegova namjera je bila da oslabi Senat i njegove kontrolne funkcije nad vladom.

Treba podsjetiti da on nije pobijedio na izborima i da je to već treća Vlada od 2011. godine u Italiji koja je na vlasti, a da nije dobila podršku na izravnim parlamentarnim izborima, pa je vrlo važno da se to promijeni 
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,