Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » PROGLAŠEN RAT SLOBODI MEDIJA! Europska Unija izglasala rezoluciju kojom se zabranjuje anti-EU propaganda! Pisat ćete samo ono što oni odrede

PROGLAŠEN RAT SLOBODI MEDIJA! Europska Unija izglasala rezoluciju kojom se zabranjuje anti-EU propaganda! Pisat ćete samo ono što oni odrede

parlament-eu-glasovanjeEuropski parlament (EP) usvojio je upravo rezoluciju o suprotstavljanju anti-europskoj kampanji u ruskim i islamističkim medijima, koje se zapravo dotiču i svih europskih vijesti koje šire anti-EU propagandu. Prava policijska država!

Nakon nedavnog blokiranja bankarskih računa RT televizije u Velikoj Britaniji i izjave Mark Zuckerberga, osnivača Facebooka, da su svi alternativni mediji “lažni mediji”, EU je napravio korak danje prema sumraku demokracije i zabrane slobodi medija.

Propaganda Rusije i islamističkih terorističkih grupa protiv EU je sve jača, upozorili su zastupnici Europskog parlamenta u rezoluciji koja je usvojena sa 304 glasova za, 179 protiv i 209 uzdržana, javlja Tanjug

Ta propaganda, kako se navodi, nastoji “iskriviti istinu, izazvati strah i podijeliti EU”.

U rezoluciji se ističe da se EU mora suprotstaviti dezinformacijama i propagandi zemalja poput Rusije i nedržavnih aktera poput takozvane Islamske države, Al -Kaide i drugih nasilnih džihadističkih grupa.

“Neprijateljska propaganda protiv EU i njenih članica nastoji da iskrivi istinu, izazove sumnje i podijeli EU i njene sjevernoameričke partnere, paralizira proces odlučivanja, diskreditira institucije EU i potakne strah i neizvjesnost među građanima EU”, navodi se u tekstu rezolucije.

Zastupnici rezolucijom upozoravaju da je Kremlj pojačao propagandu protiv EU poslije aneksije Krima i “hibridnog rata” u Donbasu.

“Ruska vlada koristi širok spektar sredstava i instrumenta, poput instituta, višejezične televizije (kao npr. primjer Russia Today), pseudo novinskih agencija i multimedijskih servisa (kao npr. Sputnjik), društvenih mreža i internet botova da se suprotstavi demokratskim vrijednostima, podjeli Europu, pridobije podršku domaćih aktera i stvori percepciju neuspjelih država u istočnom susjedstvu EU”, navodi se u rezoluciji.

U upravo usvojenom tekstu se ukazuje i da Kremlj financira političke stranke i druge organizacije unutar EU i žali zbog “ruske podrške anti-EU snagama” poput ekstremno desničarskih stranaka i populističkih snaga.

Poslanici u rezoluciji napominju i da su EU i njeni građani meta IS i pozivaju zemlje članice da blisko surađuju kako bi zaštitile društvo od pokušaja regrutiranja za IS i ojačale otpor radikalizmu, istaknuto je u priopćenju postavljenom na stranici EP.

Oni također predlažu da se razradi odgovarajuća argumentacija koja bi se suprotstavila verziji stvarnosti Islamske države, navodeći da je u tom cilju između ostalog potrebno ojačati i povećati vidljivost muslimanskih učenjaka i naučnika koji imaju kredibilitet da opovrgnu propagandu IS.

“Dobila sam zadatak da opišem propagandu državnih i nedržavnih aktera. Što se tiče Ruske Federacije, situacija je sada jasna. Posle aneksije Krima i agresije na istočnu Ukrajinu mnoge zemlje su svjesne njenih dezinformacija i manipulacija,” izjavila je izvjestilac Ana Fotiga, uz napomenu da je i njeno izvješće dok ga je pripremala bio meta neprijateljske propagande.

U cilju suprotstavljanja antieuropskoj kampanji, poslanici predlažu da se malobrojni tim za strateške komunikacije EU ojača i da se više uloži u podizanje svijesti, obrazovanje, kao i u online i lokalne medije, istraživačko novinarstvo i informacionu pismenost, objavljeno je u priopćenju EP.

Zastupnici su ocijenili i da je potrebno prilagoditi komunikaciju specifičnim regijama, uključujući pristup informacijama na lokalnom jeziku.

Rezolucijom se na kraju poziva na produbljivanje suradnje EU i NATO u domenu strateških komunikacija i jačanje tima EU za strateške komunikacije.

Kada će se zabraniti emitiranje američkim medijima u Europi poput CNN-a, Fox News-a i ostalih masovnih medija koji su po propagandi daleko ispred ruskih medija.

Poslušajte što je Putin na to sve rekao:
 

 
(dnevnik.ba)

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , , ,