Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Kod Mosula nađena naredba koja pripadnicima ISIS-a zabranjuje da otvaraju vatru na američke avione

Kod Mosula nađena naredba koja pripadnicima ISIS-a zabranjuje da otvaraju vatru na američke avione

avion-lovac-sadGlasnogovornik američke vojne sile na Bliskom Istoku – pukovnik John Dorian – priopćio je da su avioni SAD-a i njihovih saveznika ubili jednog od “emira” Islamske države – Abdalah Basita al-Irakija.

Naglasio je da je al-Iraki rukovodio “mrežom” Islamska Države koja je djelovala protiv “američkih, europskih i turskih ciljeva”. Još je precizirao da je eliminiran 12. studenog u sirijskom gradu Raka koji je pod kontrolom terorista.

Ovo zvuči dobro za zapadnu javnost. Međutim, pitanje je da li je to uopće točno.

Jer, u Bahdidu, gradu koji se nalazi 32 kilometra jugoistočno od Mosula, iračka vojska je pronašla pisanu naredbu pripadnicima Islamske države da ni pod kojim uvjetima ne ruše avione američke koalicije.

Kako prenose arapski elektronički mediji, naredbu je potpisao zapovjednik lokalnih terorista Abu Muavia.

Njegova naredba zabranjuje rušenje bilo koje letjelice američke koalicije i iz bilo koje vrste oružja. Čak neovisno od visine na kojoj budu letjele.

Naredba posebno upozorava: na zrakoplove i helikoptere Amerikanaca i njihovih saveznika ne smije se otvarati vatra čak ni u slučajeva njihovog prisilnog slijetanja.

Kakvi “neprijatelji”!

Amerikanci su im tobože smrtni neprijatelji, tobože ih bombardiraju i raketiraju!

Tobože ih istjeruju iz Mosula i pritom ubijaju!

A ono: ne ubijajte ove što nas “ubijaju”!

Ovo je moguće samo u ludnicama i u slučajevima velikih namještaljki.

Amerikance su – da podsjetimo – irački poslanici otvoreno optuživali da lažno bombardiraju objekte i položaje Islamske države.

Odnosno: da im unaprijed javljaju – da se sklone, pa tu istresu bombe, a na kraju im (uz korištenje padobrana) bace hranu, oružje, lijekove i streljivo.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , ,