Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Kalifornijski guverner zabranio zakonom kritike na račun Izraela

Kalifornijski guverner zabranio zakonom kritike na račun Izraela

guverner-kritika-kaliforniajGuverner Kalifornije Jerry Brown potpisao je novi zakon koji sprječava tvrtke od sudjelovanja u radnjama koje bi se mogle smatrati kritičnima prema Izraelu

Novi zakon sprječava tvrtke koje bojkotiraju ili diskriminiraju bilo koje zemlje, uključujući i Izrael, da posluju u Kaliforniji.

Brown je potpisao prijedlog zakona 2844 u subotu poslijepodne. Državni Senat je odobrio prijedlog zakona izglasavanjem 34 naprema 1, 24. kolovoza, a državna skupština ga je donijela izglasavanjem 69 naprema 1, 30. kolovoza.

Ranija verzija zakona je zabranjivala državi da provodi poslovne ugovore u vrijednosti od preko 100.000 dolara s tvrtkama koje bojkotiraju Izrael.

Kako bi zadovoljili kritičare, koji su rekli da im je povrijeđeno ustavno pravo na bojkot, zakon je izmijenjen i uključuje druge zemlje.

Odobrena verzija ne zabranjuje tvrtkama koje bojkotiraju Izrael da posluju sa državom. Umjesto toga, tvrtke moraju potvrditi da ne krše Kalifornijski zakon o građanskim pravima u bojkotu prema stranoj zemlji – uključujući i Izrael, jedinoj zemljai koja se spominje po imenu – prema The Jewish Journal.

“Mi smo pohvalili guvernera Browna za potpisivanje ovog zakona”, rekala je Janna Weinstein Smith, regionalni direktor Američkog židovskog odbora u Los Angelesu, u priopćenju.

“Nacrt zakona šalje jasnu i nedvojbenu poruku da Kalifornija ne želi biti dio ciljeva i taktika BDS pokreta (Bojkot, Reinvestiranje, Sankcije). Zahvaljujući tom zakonu, oni koji žele ciljati Židove i Izraelce radi diskriminacije neće u budućnosti poslovati u Kaliforniji.”

Izraelsko-američki Koalicija za djelovanje u priopćenju je također pohvalila ove zakone, te je pohvalila vodstvo članova Skupštine – Richard Blooma, koji je uveo originalni prijedlog zakona; Kalifornijski zakonodavni židovski Klub; te člana Skupštine Travis Allena, u donošenju zakona.

Kao što je NSP nedavno objavio Island je izglasao BOJKOT svih proizvoda izrađenih u Izraelu u znak solidarnosti sa palestinskim narodom, ovo je samo još jedan način da se potakne rješenje Palestinsko-Izraelskog odnosa.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,