Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » The Richie Allen Show: Derek Hyde o nacističkim korijenima EU

The Richie Allen Show: Derek Hyde o nacističkim korijenima EU

Derek-HydeSve je bliže britanski referendum o potencijalnom izlasku van Europske unije, a upravo to bio je povod da popularni Richie Allen u vlastitom showu ugosti Dereka Hydea

Razmatrajući ideje mnogih nacista vezane uz europsko ujedinjenje, neki su teoretičari (osobito britanski) naprečac zaključili kako je briselska Europska unija duboko ukorijenjena u nacizmu. Takvo zaključivanje nije sasvim precizno.

Nije točno da su prethodnici, a ni sljednici nacista, imali na umu istu stvar. Razlika, i to veoma bitna, jest, naravno, u načinu ostvarenja tih ideja. Očevima Europe ni na kraj pameti nisu bile Hitlerove zločinačke metode kao sredstvo ostvarenja europskih ciljeva.

Pa ipak, potrebno je razmatrati i nacističke teorije o europskom ujedinjenju, budući da se tu mogu zapaziti mnoge zamisli koje će se kasnije razviti. A i prvi je predsjednik Europske komisije bio vrlo blizak nacizmu.

Dakle, iako će dolaskom Hitlera na vlast 1933. nacionalsocijalizam razvijati ujedinjenje Europe na potpuno drukčijim osnovama od onih koje su dijelili “očevi Europe”, radi potpune slike o izvorima i razvoju objedinjavanja europskih naroda u jednoj državi, mora se navesti i nacistički “doprinos” putu europskog ujedinjenja.

Ključna knjiga ‘Nacistički korijeni briselske EU’ postala je predmetom intrige u britanskoj javnosti i upravo to je tema emisije. Poslušajte istraživanje!
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(nexus-svjetlost.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,