Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Kreće modifikacija čovječanstva?

Kreće modifikacija čovječanstva?

covjecanstvo-dnkVrhunski genetičari iz cijelog svijeta okupili su se nedavno u Washingtonu kako bi razgovarali o budućnosti uređivanja ljudskog gena

Genetska modifikacija embrija radi iskorjenjivanja bolesti je nelegalna u Velikoj Britaniji. Međutim, to polje medicine je moguće istraživati ​​pod licencom organizacije “Ljudska fertilizacija i embriologija” i koristeći tehnologiju CRISPR / Cas9, ili samo CRISPR.

Ova tehnologija može precizno “ciljati” DNK i mijenjati ga. Funkcionira preko dijela RNA koji je dizajniran da djeluje na dio DNK, kao i preko enzima koji može ukloniti neželjeni gen i ubaciti nove gene.

Tehnologija se rapidno razvila u posljednjih nekoliko godina, a istraživače sada zanima kako se ona može primijeniti na ljude u budućnosti.

Međunarodni summit u Washingtonu organiziran je kako bi istraživači još jednom razmislili o uporabi te tehnologije.

Komisija sastavljena od znanstvenika, odvjetnika i etičara odlučila je ne zabrani genetsku modifikaciju ljudskog embrija, ali da je dozvoli samo u istraživačke svrhe.

Oni su jasno stavili do znanja da je mijenjanje DNK na embriju u kliničkom okruženju neprihvatljivo zbog nepoznatih rizika.

U priopćenju koje je izdano nakon summita ističe se i da bi kliničko uređivanje embrija bio neodgovoran čin osim ako nisu riješena sva sigurnosna pitanja.

Stručnjaci su pozvali znanstvenike svih akademija – Američke nacionalne akademije za znanost, Nacionalne akademije za medicinu, Kraljevskog društvo i Kineske akademije znanosti da preuzmu vodeću ulogu u stvaranju budućih međunarodnih foruma na kojima bi bile vođene diskusije o potencijalnoj kliničkoj uporabi uređivanja gena, kao i na kojima bi bile formulirane preporuke i smjernice daljnjeg rada i promovirana koordinacija u radu.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , ,