Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » OPĆE ODUŠEVLJENJE: ISIS slavi napad u Bruxellesu na društvenim mrežama

OPĆE ODUŠEVLJENJE: ISIS slavi napad u Bruxellesu na društvenim mrežama

isis-belgijaPristaše radikalne sunitske organizacije, takozvane Islamske države na drušvenim mrežama veličaju napade u Bruxellesu u kojima je poginulo najmanje 35 ljudi

“Država (Islamska država) prisilit će vas da ponovno promislite tisuće puta prije nego što ponovno počnete ubijati muslimane i znajte da muslimani sada imaju državu koja ih brani”, navodi jedan od pristaša IS-a na Twitteru.

Baš kao i nakon pariških napada, simpatizeri ISIS-a pod nekoliko hashtagova su veličali napade. Jedan od hashtagova nakon pariškog napada bio je “Paris is on fire”, a ovog puta su iskoristili “Brussels is on fire”.

“Vi ste odlučili nas napasti i bombardirati pa smo mi vas napali unutar vaše zemlje”, jedan je od komentara na društvenim mrežama.

Islamska država preuzela je odgovornost za napade koji su se dogodili nekoliko dana pošto je u Bruxellesu uhićen Salah Abdelsalam, glavni osumnjičenik za napade u Parizu 13. studenoga u kojima je ubijeno 130 osoba.

“Dogodilo se ono čega smo se pribojavali. Naša zemlja pogođena je slijepim, nasilnim i kukavičkim napadima”, izjavio je belgijski premiejr Charles Michel na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Proglašena je najviša razina uzbune, a kontrola na grancima je pojačana i u njima sudjeluje i vojska. Znači proglašeno će biti uskoro i izvanredno stanje, te policijska država, kao i u Fransuckoj. Država po država…

Višestruke eksplozije s brojnim žrtvama u utorak u Bruxellesu zaustavile su cjelokupan javni promet u europskoj prijestolnici, a krizni je stožer pozvao stanovnike neka ne izlaze, dok europske zračne luke prihvaćaju letove preusmjerene iz Bruxellesa i otkazuju letove za to odredište.

“Ne izlazite, ostanite u svojim stanovima”, pozvao je belgijski krizni stožer stanovištvo Bruxellesa. Ista retorika koju je izjavio francuski premijer nakon napada u Perizu.

Europska komisija pozvala je svoje osoblje da ne izlazi iz kuća ili ureda. Prekinut je i promet vlaka Eurostar koji Bruxelles povezuje s Velikom Britanijom. Europske zračne luke prihvaćaju letove preusmjerene iz Bruxellesa i otkazuju sve letove za taj grad te jačaju mjere sigurnsti. Europske zemlje jačaju pripavnost u svim sferama.
 
(index.hr/uredio:NSP)

Leonardo da Vinci metoda: Kako se naspavati sa što manje sna (koristio i Nikola Tesla)
Njemačka želi natrag svoje zlato! Pitanje je da li ono još uvijek postoji

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,

reklama